CobraNova maatje te groot voor Virtus

Sport 64 keer gelezen

WERKENDAM • Koploper CobraNova uit Voorburg heeft de basketballers van Virtus zaterdag een forse nederlaag toegebracht. In Voorburg werd het 82-66 voor de gastheren. Voor de rust waren beide teams waren aan elkaar gewaagd en zorgden de spelers voor een aantrekkelijk schouwspel met een hoog tempo en fraaie scores. Virtus-coach Lace Strong had Vangelis Zafiriadis voor het eerst in zijn basisopstelling opgenomen om de gevaarlijke Voorburgse schutter Joey Schelvis af te stoppen. De Werkendammers  begonnen goed aan de wedstrijd. Beide teams in een man-to-man verdediging, en Virtus zag als eerste kans om na vijf minuten een kleine voorsprong te pakken van 9-12. Met name inside wisten Patrick Both en Karel van Driel elkaar moeiteloos te vinden en met name Both was de hele avond een plaag voor zijn tegenstanders. De Werkendammers sloten het eerst kwart met een voorsprong van tien punten: 15-25. Aansluiting De Werkendammers waren hun voorsprong echter te snel kwijt. Met drie driepunters op rij zorgde CobraNova voor de aansluiting, maar Virtus was allerminst van slag. Hoewel het team verdedigend teveel ruimte weggaf, werd er aanvallen zeer behoorlijk gespeeld. De teams hielden elkaar keurig in evenwicht en net voor de rust konden de gastheren op een voorsprong komen: 45-41. Na de rust ging het echter weer fout voor Virtus. De Werkendammers waren van slag en grossierden in balverlies. Aanvallend werden verkeerde keuzes gemaakt en scoren bleek ineens een moeilijke opgave. Toeslaan Dit was het moment voor de Voorburgers om keihard toe slaan en Virtus keek binnen vier minuten tegen een achterstand aan van elf punten: 54-43. Lace Strong  probeerde met enkele wissel om zijn team in balans te krijgen, maar het aanvalsspel werd er niet beter op. Virtus zou dit kwart slechts negen punten scoren en keek bij aanvang van het laatste kwart tegen forse achterstand aan 65-50. Met een laatste krachtsinspanning probeerde Virtus dichterbij te komen, maar het geloof in een goede afloop ontbrak. CobraNova kon de wedstrijd rustig uitspelen en finishte uiteindelijk op een marge van zestien punten.

• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 21 uur geleden
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 22 uur geleden
Poging tot pinpasfraude bij 90-jarige vrouw uit Hank: twee aanhoudingen 112 gisteren