Moeizame maar verdiende overwinning voor BC Virtus

Sport 24 keer gelezen

DORDRECHT • De Werkendammers van basketbalclub Virtus sleepten zaterdag tegen het Dordrechtse Rowic pas laat de punten uit het vuur. Uiteindelijk liep Virtus pas in het laatste kwart uit naar een comfortabele 80-70 winst. In Dordrecht kon het Werkendamse team niet beschikken over de geblesseerde Arjen v.d. Wiel en Sander Visser. Daartegenover stond de terugkeer van Edwin Dekkers als coach bij Virtus. Hij verving Lace Strong die voor een aantal weken naar Amerika vertrokken is. Virtus begon niet goed aan de wedstrijd en Rowic had geen enkele moeite om al na drie minuten een gaatje te slaan van zes punten. Coach Dekkers besloot dan ook al snel om de één-op-één-verdediging om te zetten in een zoneverdediging. De resterende minuten van het eerste kwart herstelde het team zich enigszins en met een tussenstand van 18-21 werd aan het tweede kwart begonnen. Dit kwart gaf echter nog geen verbetering in het spel van Virtus. Er werd slordig met de kansen omgesprongen en verdedigend waren de mannen van Dekkers steevast een stap te laat. Met name onder het bord was Dordtenaar Remy de Hoog moeilijk af te stoppen en hij zag steeds kans om te scoren. Ondanks de scores van De Hoog bleven de Werkendammers in de buurt van de Dordtenaren en met een ruststand van 37-40 kon het alle kanten op. Direct na de rust schoot Rowic uit de startblokken. Virtus leed te veel balverlies en Rowic was er als de kippen bij om dit af te straffen en vijf punten uit te lopen. Martijn Both zorgde met een driepunter voor de aansluiting en beide teams bleven in de buurt van elkaar. Aan het einde van het derde kwart had Virtus alsnog een kleine voorsprong van drie punten te pakken. In het laatste kwart begon de foutenlast Rowic op te breken. De Dordtenaren speelden in de thuiswedstrijd met een klein team en het leek erop dat ze de krachten al eerder in de partij hadden verspeeld. Bij 61-60 geloofde Rowic nog in een stunt, maar na een aantal steals en een break kwamen de Werkendammers op acht punten voorsprong. Rowic vocht zich toch nog terug tot 67-71, maar via de toegekende vrije worpen zorgden de goed spelende Jimmy van Leeuwen en Martijn Both voor 67-76 met nog één minuut op de klok. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 70-80 overwinning voor Virtus. Met tien punten uit acht wedstrijden neemt BC Virtus een gedeelde vierde plaats in op de ranglijst. Komende zaterdag staat in sporthal De Crosser in Werkendam de wedstrijd tegen het Wijchense Wyba op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur.