Gelijkspel voor SKV in matige wedstrijd

Sport 32 keer gelezen

CULEMBORG • De korfballers van SKV uit Sleeuwijk hebben een punt overgehouden aan een matige wedstrijd in Culemborg. Tegen SGV werd het 9-9 en vooral de zwakke afronding van beide kanten was de oorzaak van deze relatief lage score. Gedurende de hele wedstrijd hielden de teams elkaar in evenwicht. Het verschil was nooit groter dan twee punten. Vanaf het begin was duidelijk dat er geen grote score op het bord zou komen. Halverwege de eerste helft stond er pas een 1-3 voorsprong voor de Sleeuwijkers op het scorebord. Bij de rust had SGV deze achterstand omgebogen in een 5-4 voorsprong. Het SKV-spel kenmerkte zich door het te gehaast zoeken naar de scoringskans. Hierdoor werden er veel onzuivere schoten afgeleverd. Enig geluk ontbrak ook bij de aanvallen waar wel zuivere schoten uit voortkwamen. Scheidsrechter Verder hielp het ook voor beide teams niet mee dat de scheidsrechter bijna iedere beslissing  foutief nam. Langs de zijlijn werd cynisch opgemerkt dat dit op zich ook een knappe prestatie was. Het was enkel en alleen aan de spelers te danken dat de wedstrijd niet uit de hand liep. In de tweede helft was het spel bij vlagen iets beter. Afstand nemen van de tegenstander lukte SKV echter niet. Kort voor tijd was er zelfs een strafworp nodig om het punt binnen te halen. Deze kans werd feilloos benut door Joost de Jong. Hierna kreeg SGV nog enkele opgelegde kansen om alsnog de punten in Culemborg te houden. Tot opluchting van de meegereisde supporters werden deze echter gemist.