Basketballers Virtus in Werkendam onderuit tegen sterk Lokomotief

Sport 28 keer gelezen

WERKENDAM • Het eerste herenteam van basketbalclub Virtus werd afgelopen zaterdag op alle fronten afgetroefd door het Rijswijkse Lokomotief. In Werkendam was Lokomotief met 48-61te sterk in een matige wedstrijd. Het team uit Rijswijk is een van de betere ploegen uit de competitie en is moeilijk te verslaan. Van onderschatting in het Werkendamse kamp was zeker geen sprake maar in deze wedstrijd lukte het voor Virtus allemaal net niet. Het team speelde nog zonder Arjen v.d. Wiel en begon niet goed aan de wedstrijd. Er werd aanvallend te onrustig gespeeld en simpele ballen werden gemist. Virtus moest vanaf het begin in de achtervolging en keek na het eerste kwart tegen een achterstand aan van 16-24. Het tweede kwart kwamen de Werkendammers wat beter in de wedstrijd. De centers van Lokomotief werden beter bij de basket weggehouden, maar nu begonnen ook de Rijswijkse schutters raak de schieten. Tot 25-26 konden de  Werkendammers nog bijblijven, maar zij konden niet doordrukken. Met een ruststand van 27-37 mochten beide teams de kleedkamers opzoeken. Vaak zijn de Werkendammers wel in staat om een run neer te zetten, maar ook in het derde kwart wilde het maar niet lukken bij Virtus. Dit kwart werd afgesloten met een stand van 10-19. Daardoor stond Virtus bij aanvang van het laatste kwart voor een onmogelijke opgave om een verschil van 19 punten goed te maken. De eerste 2 scores van het laatste kwart waren nog voor de Werkendammers, maar verder liet Lokomotief het niet komen. Virtus-coach Lace Strong gooide al snel de handdoek in de ring en liet zijn bankspelers de wedstrijd afmaken. Met 12 punten uit de eerste 11 wedstrijden zit de helft van de competitie er op. Op 11 januari 2014 wordt de competitie hervat met een thuiswedstrijd tegen Jumpers uit Den Haag. Aanvang van deze wedstrijd is 20.00 uur.