Almkerkers ACKC winnen in gezapige wedstrijd

Sport 42 keer gelezen

ALMKERK • Korfbalclub ACKC heeft in IJmuiden in een gezapige wedstrijd gewonnen van DKV. De wedstrijd ging met 13-19 naar de Almkerkers. DKV is een vrij onbekende tegenstander die voor aanvang van de wedstrijd met vijf punten in de middenmoot van de derde klasse stond. ACKC speelde absoluut niet zijn beste wedstrijd, maar ondanks dat stond het bij rust 7-9 in het voordeel van ACKC. Na het eerste kwart van de tweede helft kon ACKC de wedstrijd gemakkelijk uitspelen en met 13-19 winnen. Dit keer had de van een blessure teruggekomen Frank Mommers plaats genomen op de reservebank, om eventueel in de tweede helft weer wat speelminuten te maken. Voor hem in de plaats was wederom Bart de Peuter opgenomen in de basis. Janneke Peek zette de Almkerkers  via een vrije bal al snel op voorsprong, maar deze was ACKC even snel weer kwijt. DKV kwam na tien minuten zelfs op een 3-2 voorsprong. Er werden vaak slordige passes gegeven en de balsnelheid was veel te laag. Het liep wat stroef in beide vakken, wat mogelijk wijst op de  naweeën van wat minder trainingsarbeid afgelopen week. Enkele spelers hadden afgelopen week namelijk enkele dagen van de  wintersport genoten. Toch kreeg ACKC steeds meer grip op de tegenstander en kon het via afstandsschoten van Janneke Peek en een vrije bal via Jelle van de Water een 4-7 voorsprong pakken. Uiteindelijk werd de ruststand bepaald op 7-9. Coach Van Houwelingen was absoluut niet tevreden over het vertoonde spel tegen een tegenvallende tegenstander en drong er op aan het tempo hoog te houden. Nadat DKV terug kwam tot 8-9 was het vooral ACKC dat ondanks het mindere spel wel bleef scoren. ACKC liep weer uit naar 9-12 en bij deze stand werden Frank Bakker en Marnix Kammer naar de kant gehaald en vervangen door de broers Frank en Stef Mommers. Direct daarna kwam Inge Scheffer verkeerd terecht en zij moest met veel pijn in haar knie noodgedwongen naar de kant. Ze werd vervangen door Marloes van der Stelt. Scheffer was onlangs nog geblesseerd aan haar andere knie. Het slotakkoord was voor ACKC dat tien minuten voor tijd al een 12-16 voorsprong had opgebouwd. DKV was uitgespeeld en kon weinig meer inbrengen en daarmee liepen de Almkerkers uit naar een 13-19 overwinning. Deze uitoverwinning kreeg nog meer glans vanwege het verlies van concurrent Koveni. Deze ploeg komt  zaterdag 21 december op bezoek in sporthal De Jager in Giessen. ACKC kan bij winst definitief afrekenen met Koveni en koploper ZKC’31 op één punt volgen.