ACKC sluit 2013 af met winst op concurrent Koveni

Sport 43 keer gelezen

GIESSEN • De korfballers van ACKC hebben de laatste wedstrijd van het jaar winnend afgesloten. In de onderlinge strijd tegen concurrent Koveni uit Nieuwegein was ACKC met 18-12 te sterk. De laatste competitiewedstrijd dit jaar was belangrijk voor ACKC. Bij verlies zou het namelijk uit het spoor van koploper ZKC'31 geraken. Ook voor Koveni had de wedstrijd een hoge prioriteit. De korfballers uit Nieuwegein moesten namelijk de laatste strohalm grijpen om de top van de derde klasse D in zicht te houden. De vorige week geblesseerd geraakte Inge Scheffer werd vervangen door Floor Francke, terwijl Frank Mommers die vorige week twintig minuten had gespeeld, weer hersteld is en in de basis-acht was opgenomen. ACKC liet zich in het begin van de wedstrijd enigszins overbluffen en had binnen enkele minuten een 0-3 achterstand opgelopen. Toch bleven de Almkerkers rustig en geleidelijk nam ACKC het initiatief over. Binnen een kwartier was er een 5-3 voorsprong opgebouwd, waarin Frank Mommers en Frank Bakker een belangrijk aandeel hadden. De toeschouwers in De Jager in Giessen zagen via schoten van Floor Francke, Carola t’Lam en een wederom goed op schot zijnde Frank Bakker een ruststand van 9-6 in het voordeel van ACKC op het scorebord prijken. Coach Van Houwelingen was in de rust tevreden over de uitvoering van de vooraf gegeven opdrachten en het vertoonde spel. Wel  wees hij zijn ploeg er op absoluut niet te verslappen en de concentratie vast te houden. In de tweede helft bouwden de Groen/Witten de voorsprong gemakkelijk uit en was de spanning na een kleine tien minuten al uit de wedstrijd. De voorsprong was inmiddels opgelopen naar 13- 6 toen Floor Peek met een pijnlijke knie, waar ze in de eerste helft ook al last van had, uit moest vallen met een van pijn vertrokken gezicht. Ze werd vervangen door Marloes van der Stelt. Ook trok de scheidsrechter halverwege de tweede helft nog een gele kaart voor een van de Koveni-spelers. Tien minuten later in de wedstrijd had deze kaart verregaande gevolgen, omdat er een tweede gele kaart volgde voor dezelfde speler. De overtreding was zwaar bestraft en daardoor kon Koveni niet meer terug in de wedstrijd komen. Uiteindelijk werd de einduitslag 18-12.  ACKC is op de goede weg richting promotie naar de tweede klasse en bezet de tweede plaats op een punt van de koploper ZKC’31 en wordt op de voet gevolgd door Atlantis met 2 punten achterstand.  Komende twee weken zal er niet gespeeld worden, dus de eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Hebbes (Utrecht). De wedstrijd in Sporthal “de Jager” in Giessen wordt gespeeld op 11 januari en vangt aan om 17.30 uur.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57