Almerkers ACKC winnen overtuigend

Sport 31 keer gelezen

ALMKERK • ACKC is het nieuwe jaar goed begonnen. Het Utrechtse Hebbes werd zaterdag met 20-5 naar huis gestuurd. Het was voor ACKC-trainer Dick van Houwelingen voorafgaand aan de wedstrijd zaak om na een succesvolle eerste competitiehelft zijn ploeg voor het tweede deel van de zaalcompetitie weer op scherp te krijgen om zo het kampioenschap binnen te halen. In de beginfase van de wedstrijd  kon Hebbes nog redelijk tegenstand bieden, maar na een minuut of  tien was duidelijk dat ACKC ver boven zijn tegenstander uitstak. Frank Bakker vergrootte de voorsprong met twee afstandsschoten naar 9-3. Rust Met een stand van 11-4 werd de rust bereikt. In de rust kon de coach alleen maar tevreden zijn over het vertoonde spel en hij hamerde er vooral op om het niveau vast te houden. Tweede helft ACKC liep in de tweede helft vrij gemakkelijk uit tot een steeds grotere voorsprong. Ook hoefde ACKC maar één tegendoelpunt te incasseren in de tweede helft van de wedstrijd. Uiteindelijk leidde dit na een voortreffelijke wedstrijd tot een ruime 20-5 overwinning. Deze overwinning werd na het laatste fluitsignaal uitbundig door het publiek gevierd. ACKC neemt door de overwinning de tweede plaats in de derde klasse in, op één punt van ZKC ’31. Komende wedstrijd is ACKC te gast in Rhenen, waar het hekkensluiter Arena als tegenstander zal treffen. ACKC zal de scherpte vast moeten houden om de punten mee naar huis te nemen. De week erop is het thuisduel tegen de koploper. De wedstrijd tegen Arena vangt aan om 15.20 uur in sporthal  ‘t Gastland in Rhenen.

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 12 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 16 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25