Lars Gerritsen met afstand de snelste bij Dirk IV-loop

Sport 70 keer gelezen

lHOORNAAR • Lars Gerritsen en Agnes Schipper hebben zaterdag de vijfentwintigste Physio.Fit Dirk IV-loop in Hoornaar gewonnen. Aan de eerste wedstrijd in het Univé Grote Rivieren Loopcircuit 2014 deden 661 lopers mee. Een record. Een mooi cadeau voor zowel de loop als het loopcircuit, waarvan de tiende jaargang zaterdag begon. Aan de Dirk IV-loop hadden nooit eerder meer dan vijfhonderd lopers meegedaan, en dus werd het recordaantal inschrijvingen tijdens de jubileumeditie met recht verpletterd. Groot talent Het grote talent Lars Gerritsen, net 20 jaar geworden en net in zijn eerste seniorenseizoen, was met afstand de sterkste van alle deelnemers. Hij nam het initiatief vanaf de start, liep tot bijna halverwege de wedstrijd samen op met Paul Verkleij, maar die moest afhaken toen Gerritsen licht versnelde. De jongeman uit Dordrecht liep daarna solo naar de winst en finishte na tien kilometer in 31 minuten en 54 seconden. Na hem volgden vier lopers binnen enkele seconden, een kleine minuut na de winnaar. Peter-Jan Hardenbol was de nummer twee in 32.43, Remon van der Wal was derde in 32.45 en Ronald Bassa (32.53) en Henkjan den Braven (32.55) maakten de top vijf vol. Dames Bij de dames ging de strijd tussen Agnes Schipper, die vorig jaar haar allereerste wedstrijd in het Grote Rivieren Loopcircuit – de Loop naar de Pomp in Noordeloos – ook won, en Anne Zijderveld, de titelverdediger in Hoornaar. Ze liepen lange tijd samen op in een groepje van drie, maar op driekwart van de wedstrijd moest Zijderveld Schipper laten gaan. Agnes Schipper kwam na 37.43 binnen op het Dirk IV-plein, Anne Zijderveld veertien seconden later. "Een prachtig parcours", vond de winnares. "Ik ben van plan om dit jaar wel wat meer wedstrijden in het Grote Rivieren Loopcircuit te lopen." NK Schoorl Daarover sprak de winnaar bij de mannen zich nog niet uit. "Ik doe mee aan het NK in Schoorl begin februari, maar verder weet ik het nog niet’’, vertelde de loper van AV Passaat. "Ik wil mezelf zo veel mogelijk verbeteren. Dat is het belangrijkst. En ik zal mijn eerste halve marathon lopen dit jaar." De loop over vijf kilometer werd gewonnen door Ruben Stittelaar en Mendy Schrijver in respectievelijk 16.40 en 22.28. Alle uitslagen in alle categorieën zijn terug te vinden via www.avtyphoon/loopcircuit. Halve marathon De volgende wedstrijd in het Grote Rivieren Loopcircuit is de enige halve marathon in deze loopserie. De Halve van Hercules in Dordrecht wordt gehouden op 8 maart. Met ook prestatielopen over vijf en tien kilometer en verschillende jeugdlopen. Voorinschrijven is tot en met 4 maart mogelijk via www.inschrijven.nl. Alle informatie over de Halve van Hercules is te vinden op www.avtyphoon.nl.  Foto's van alle deelnemers zijn te vinden op http://www.runnersfoto.nl

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 3 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21