Lisanne van Giessen (ZVDO'74) pakt goud

Sport 175 keer gelezen

REGIO • Zwemster Lisanne van Giessen van ZVDO’74 heeft afgelopen weekend goed gepakt tijdens regionale langeafstandskampioenschappen in Eindhoven. Daarnaast scoorde ZVDO’74 nog twee bronzen medailles. Yulian Oppenhuizen wist de eerste medaille binnen te halen. Enkele weken geleden had hij zich weten te plaatsen voor de 1500 meter vrije slag. Na een rustige start wist hij het tempo steeds verder op te voeren, waarbij hij uiteindelijk zeer dicht bij nummer 2 wist te eindigen. Het verschil was uiteindelijk slechts een paar tienden van een seconde. Net buiten het podium Ook Sven Westerlaken ging op deze afstand van start. Gaandeweg de race werd al snel duidelijk dat de race niet geheel vlekkeloos verliep. Sven eindigde dan ook net buiten het podium op een vierde plaats. Lisanne van Giessen maakte er een zeer spannende race van op de 400 meter wisselslag. Bij het ingaan van de laatste 50 meter had Lisanne een voorsprong van een halve seconde. Bij het finishen was dit verschil opgelopen tot ruim 2 seconden, waarmee Lisanne op de hoogste trede van het ereschavot mocht plaatsnemen. Op de 800meter vrije slag wist Marit Westerlaken zich prima te manifesteren. In een solide race kwam ze uit op een tijd die maar een paar seconden boven haar beste tijd in een 25 meter-bad wist te zwemmen.  Renske den Dekker had zich als vierde weten te plaatsen voor deze afstand. Zij zwom een vlakke race en wist een redelijk scherpe eindtijd te realiseren. In de serie daarna werd al snel duidelijk dat de nummer 3 het tempo niet kon volgen, waardoor Renske met ruime voorsprong het brons mocht ophalen.