Papendrechter Bart van Nunen de baas in Giessen

Sport 65 keer gelezen

GIESSEN/PAPENDRECHT • De 43ste Stratenloop van Giessen is donderdagavond glansrijk gewonnen door Bart van Nunen (19). De inwoner van Papendrecht nam meteen na de start het initiatief en stond zijn koppositie niet meer af. Van Nunen deed 15.41 minuten over de 5.200 meter lange race, de zesde wedstrijd in het Altena Road Circuit. De nummer twaalf van de wereld op de tien kilometer bij de junioren en een van de grootste atletiektalenten van Nederland gold vooraf als grote kanshebber. De afvaardiging van De Passaat, de atletiekvereniging waarvan Van Nunen lid is, domineerde de wedstrijd in Giessen. Achter Van Nunen kwamen zijn clubgenoten Ivo Bijl en Lars Gerritsen over de finish. Bijl gaf slechts vier seconden op de winnaar toe. De vierde plaats was voor Koos Verweij die daarmee het klassement in de Master 35 op zijn naam schreef. Egbert Hooijkaas uit Zuilichem, vooraf getipt als outsider voor de overwinning, finishte als eerste regioatleet op de vijfde plaats en legde daarmee beslag op de titel Master 45. Werkendammer Stephan Admiraal kwam als zesde loper over de finish. Bij de dames stond Anne Zijderveld op het hoogste podium. Ze liep de loop in 18.52 minuten. Ook Zijderveld ging voortvarend van start en stond haar leidende positie niet meer af. Met en tijd van 19.26 minuten kwam de pas 13-jarige Roos Blokhuis over de streep. Marleen Honkoop, ook ‘in dienst’ van De Passaat finishte als derde. Het damespodium werd gecompleteerd door Cora Vlot (Master 45) en Ciska Hensen (Master 35). De volgende wedstrijd in het Altena Road Circuit vindt op 11 oktober plaats in de Kurenpolder in Hank.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 8 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21