Onnodig verlies CFM Transito

Sport 50 keer gelezen

WERKENDAM • De zaalvoetballers van CFM Transito zijn in de eerste speelronde van het nieuwe zaalvoetbalseizoen tegen een onnodige nederlaag opgelopen. Mede door knullige verdedigingsfouten werd het vrijdag in Gorinchem 3-2 bij Jogadores. De Werkendamse topklasser groef zich aanvankelijk in voor de goal, met de bedoeling er counterend uit te komen. Die tactiek slaagde toen Zouhair El Yaakoubi de bal na Gorcums balverlies op eigen helft oppikte en na een lange rush de doelman van Jogadores kansloos liet. Voor rust had CFM Transito mogelijkheden om de score uit te breiden, maar Jogadores zorgde voor de 1-1 ruststand. Na de pauze leverde slordig balverlies binnen een mum van tijd twee goals op voor Jogadores. Na de derde tegengoal veranderde CFM Transito van tactiek door uit zijn schulp te kruipen en de tegenstander voor het eerst onder druk te zetten. De tactische ommezwaai leverde de aansluitingstreffer op van de sterk spelende Marco de Bruijn die een voorzet van trainer-speler Josbert Wemmenhove van dichtbij over de doellijn tikte. Daarna perste CFM Transito er een alles-of-niets offensief uit, wat overigens niet tot uitgespeelde kansen leidde. Die had Jogadores wel, maar de Gorcumse aanvallers schoten de bal van dichtbij naast het doel van Martijn Verhoeven. Corné van Rosmalen, op het veld spelend bij derdeklasser SVW en nieuw bij CFM Transito, baalde van de slechte seizoensouverture. “We hebben de wedstrijd door persoonlijke fouten weggegeven”, vond hij. De Werkendammers krijgen vrijdag 19 september de kans op eerherstel. Tegenstander in sporthal De Crosser is DZV/H. v.d. Biggelaar en Zn. uit Den Bosch. De wedstrijd begint om 21.00 uur.