Derde verlies op rij voor ACKC

Sport 69 keer gelezen

ALMKERK • Tweedeklasser ACKC kan de hooggespannen verwachtingen voorlopig niet waarmaken. De Almkerkse korfballers gingen zaterdag tegen LUNO voor de derde maal op rij onderuit: 15-16. Trainer Dick van Houwelingen kon wel in zijn sterkste formatie aantreden. Dat betekende dat Marnix Kammer na een knieblessure weer zijn opwachting in de basis maakte. De thuisploeg en de bezoekers uit Montfoort waren in de eerste helft aardig aan elkaar gewaagd, een fase in het middenstuk uitgezonderd waarin LUNO wegliep naar een 3-6 voorsprong. Het was aan de precisie van de dames te danken dat ACKC in het spoor bleef. Mede door twee treffers van Dieke van Tilborg - haar eerste doelpunten in de nieuwe korfbalcompetitie - zocht ACKC met een 7-7 ruststand de kleedkamer op. De dames zouden met negen van de vijftien treffers meer dan de helft van de productie voor hun rekening nemen. IJdele hoop Ook in de tweede helft bleven de twee ploegen met elkaar in evenwicht. Na tien minuten leek ACKC de Montfoortse opponent over de knie te krijgen toen het dankzij treffers van Kammer, Frank Mommers en Marlies Kant met 11-9 aan de leiding kwam. Het bleek ijdele hoop. Vooral Frank Bakker had het moeilijk tegen zijn directe tegenstander die hem liefst acht keer verraste. Met nog acht minuten te gaan kwam LUNO op twee punten voorsprong. In de laatste seconden bepaalde de normaliter moeilijk scorende Petra Verschoor de eindstand op 15-16 - onvoldoende voor een punt. Van Houwelingen wacht de komende weken de lastige taak om het lek boven te krijgen. Zijn ploeg ging de afgelopen drie wedstrijden met een miniem verschil onderuit. “Individuele klasse is genoeg aanwezig”, constateert hij, “maar de nodige scherpte ontbreekt bij deze ploeg.” Zaterdag 27 september speelt ACKC een thuiswedstrijd tegen Stormvogels uit Westkapelle. Het duel op sportpark De Alm begint om 16.00 uur.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 23 uur geleden
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18