ACKC verliest nipt in slotfase

Sport 53 keer gelezen

ALMKERK • De korfballers van ACKC zijn zaterdag in de slotfase van de wedstrijd alsnog tegen een nederlaag aangelopen. In de voorlaatste wedstrijd van de eerste helft van de veldcompetitie werd het tegen Dijkvogels 11-10. ACKC had in de beginfase het betere van het spel en beloonde zich ook door tweemaal een toegekende strafworp te benutten, met een 1- 4 voorsprong na een kwartier spelen als resultaat. Het leek een vrij makkelijk middagje te worden voor ACKC, maar de concentratie verzwakte enigszins en de thuisploeg profiteerde daar optimaal van. ACKC verdedigde niet strak genoeg en liet zich menigmaal verrassen door Dijkvogels. De thuisploeg zette de 1-4 om naar 5-4. Verdiende voorsprong In de laatst fase van het eerste bedrijf konden Frank Bakker en Frank Mommers ACKC weer op een verdiende voorsprong zetten van 5-6, maar in de laatste seconden kwam de thuisploeg weer langszij. Ook de in de beginfase van de tweede helft was er de focus wel degelijk. Via Marlies Kant en Frank Bakker kwam ACKC weer op een 6-8 voorsprong en de ploeg kreeg via een strafworp van aanvoerder Jelle van de Water de mogelijkheid om de voorsprong nog groter te maken. Hij miste echter. De direct daaruit voorkomende aanval werd door de thuisploeg wel verzilverd. Toch kon ACKC nog steeds de voorsprong verdedigen en de Almkerkers hadden tot vijf minuten voor het einde van de wedstrijd een 8-10 voorsprong . Lastiger ACKC kreeg het wel steeds lastiger: de passes werden onzuiverder en kansen werden wel gecreëerd, maar het bleef steken bij de afronding. Ook verdedigend was het absoluut niet goed wat ACKC deed: het werd de tegenstander niet lastig genoeg gemaakt om te schieten. De thuisploeg zette nog een slotoffensief in. Inmiddels had Coach van Houwelingen de wat onzichtbare Dieke van Tilborg  naar de kant gehaald en Natasja Kuipers ingebracht. Ook verving Stef Mommers zijn broer Frank, die een vermoeide en uitgespeelde indruk maakte. De slotfase bracht niet veel goeds voor ACKC. Enkele minuten voor tijd stond er 11-10 op het bord. ACKC deed nog enkele verwoede pogingen om er nog een gelijkspel uit te slepen maar, Dijkvogels ging uiteindelijk met beide punten aan de haal. Thuiswedstrijd Zaterdag komt KVK op bezoek in Almkerk voor de voorlopig laatste veldwedstrijd. Op de ranglijst staan de ploegen dicht bij elkaar. http://www.ackc.nl

Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 11 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 15 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25