Dertien medailles voor Biesboschzwemmers

Sport 39 keer gelezen

WERKENDAM • De Biesboschzwemmers hebben zaterdag dertien medailles weten te behalen tijdens de derde wedstrijd van de jeugdvierkamp. Toch werden de Werkendammers opnieuw tweede achter ZVDO’74. In totaal behaalden de Biesboschzwemmers in Andel drie gouden, vijf zilveren en vijf bronzen medailles. Daarnaast werden er acht limieten voor de Brabantse kampioenschappen en een limiet voor de Nederlandse kampioenschappen behaald. Het goud werd door drie verschillende Werkendamse zwemmers behaald. Jan-Bart Verheij was de beste op de 25 meter vlinderslag. Femke Golverdingen wist de 50 vrije slag te winnen en Julia Verhoeven was de snelste op de 100 schoolslag. Zij wist haar tijden op de 50 en 100 meter aan te scherpen en beide tijden waren goed voor de startbewijzen voor de ‘Brabantse’. Zilver Vier zwemmers wisten een zilveren medaille te halen, waar Rebecca Branderhorst twee keer op de tweede plaats eindigde. Zij was op zowel de 50 ‘vrij’ als de 100 schoolslag de op één na beste. Op de schoolslag mag ze net als Julia naar de ‘Brabantse’. Naast het goud op de vlinderslag wist Jan-Bart op de 50 vrije slag naar het zilver te zwemmen. Hij bleef voor het eerst binnen de 40 seconden. Jan-Pieter de Raad haalde, net als Jan-Bart, zilver op de vrije slag sprint. De laatste zilveren medaille was opnieuw voor een jongen, namelijk Harmen den Hollander. Hij eindigde achter Jan-Bart de 25 vlinderslag als tweede. Een kwintet zwemmers wist een bronzen medaille te halen. Ché Visser was op de 50 vrije slag goed voor een tijdsverbetering van ruim 10 seconden en kreeg het brons omgehangen. Voor Lotte Vink was er op de 25 schoolslag een bronzen medaille. Yara Besselink haalde eveneens op de 25 schoolslag een bronzen medaille in een nieuw persoonlijk record. Zomerkampioenschappen Laura Verhoeven wist achter haar zus, Julia, en Rebecca op de 100 schoolslag derde te worden en wist net als de eerste twee dames zich te plaatsen voor de Brabantse zomerkampioenschappen. Lianne de Raad wist op de 25 meter vlinderslag haar tweelingzusje, Hannelie, net voor te blijven en mocht daardoor als laatste op het podium plaats nemen. Begin april is de laatste wedstrijd van de jeugdvierkamp voor dit seizoen. Den Doorn is dan de organisator en het lijkt er op dat de Werkendammers stevig op de tweede plaats staan achter ZVDO en voor Den Doorn en Bijtelskil.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57