ACKC verliest op eigen veld

Sport 47 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag bij de hervatting van het veldseizoen met 5-12 verloren van DVS’69 uit Hendrik-Ido-Ambacht. Voorafgaand aan de wedstrijd kon coach Dick van Houwelingen weer over zijn gehele team beschikken. Er waren alleen wel verschillende lichte klachten bij een aantal spelers. ACKC begon scherp: na 2 minuten spelen stond er 2-0 op het scorebord. Kammer en Van de Water konden deze treffers noteren. Na de snelle start volgde een doelpuntloze periode. Door het sublieme verdedigen van ACKC kon DVS’69 niks klaarmaken in hun aanvalsspel. Ze moesten het hebben van de verre afstandsschoten. Door het karakteristieke voorjaarsweer met een harde koude wind was het rendement van de schoten erg laag aan beide kanten. Scherpte In het laatste kwartier voor de rust kon ACKC met veelbelovende aanvallen niet tot score komen. Kansen waren er genoeg alleen de doelpunten bleven uit. Van het ontbreken van de scherpte bij ACKC kon DVS’69 profiteren. Ze kwamen in deze fase maar liefst 7 keer tot scoren. Net voor rust zette Kammer de ruststand op 3-8. In de tweede helft probeerde ACKC het nog wel, maar de Almkerkers konden totaal geen vuist maken die middag. De doelpunten bleven wederom uit en de ploeg uit Almkerk moest lijdzaam toezien hoe DVS zonder groots te spelen eenvoudig de winst naar zich toetrok.  Ziekte Carola ’t Lam werd aan het begin van de tweede naar de kant gehaald wegens ziekte en werd vervangen door Carin Nauta. Na 12 minuten te hebben gespeeld in de tweede helft kwam de ploeg uit Almkerk eindelijk weer een keer tot scoren via de handen van Mommers. Dit waren tevens zijn laatste krachten binnen de lijnen.  Mommers en Bakker werden vervangen door het jeugdige en talentvolle duo Stef Mommers en Rik Millenaar. Zij hebben beide een prima invalbeurt gemaakt. Door hun enthousiasme en dynamiek kwam er een omslagpunt in het aanvalsspel van ACKC. Meer afronding via meerdere personen, maar ook deze nieuwelingen konden er niet voor zorgen dat de korf nog wat vaker werd gevonden. Beiden teams kwamen nog één keer tot scoren waarmee de eindstand uitkwam op 5-12.