Almkerkers verliezen kansloos van ONDO

Sport 48 keer gelezen

ALMKERK • ACKC is zaterdag afgestraft door ONDO uit Middelburg. In Almkerk stond het scorebord uiteindelijk op 6-16. Al direct in de beginfase miste captain Marnix Kammer vanaf de stip, maar hij maakte dat al weer goed met een schot van ver. Al snel werd de stand weer gelijk en leek het een spannende partij te gaan worden. ACKC miste daarvoor in de beginfase echter bijzonder veel opgelegde kansen, terwijl te gasten wat makkelijker en effectiever over het veld bewogen. Nog één keer kwam ACKC via Frank Mommers langszij, maar de Almkerkers kon dendaarna weinig potten meer breken. Wat er ook geprobeerd werd, de ploeg leek al na twintig minuten totaal uitgeblust en sommige spelers toonden dat ook heel duidelijk met hun lichaamstaal. Men kwam meestal niet verder dan een enkel schotsaanval en de spelers waren daarna de bal weer kwijt aan de tegenstander, die op zijn beurt effectiever met hun kansen omgingen. Uiteindelijk was er niets op de ruststand van 3-11 af te dingen. Tijdens de rust gaf  coach Dick van Houwelingen duidelijk aan dat de houding van de spelers moest veranderen. Zeker voor eigen publiek moest er wel de intentie zijn om er het maximale uit deze wedstrijd te halen.  Tweede helft De tweede helft begon met veel duels die werden verloren en de fysieke kracht van de Zeeuwen was overduidelijk. Wederom werden de duels onder de korf nagenoeg allemaal verlorendoor ACKC.  Van Houwelingen liet nog wel de wat zieke Frank Bakker invallen voor Rick Millenaar, die in deze wedstrijd zijn talent niet kon laten zioen. Intussen hadden Frank Mommers en Petra Verschoor wel hun kansen benut, maar aan de andere kant kwamen de gasten ook diverse malen tot afronding. De wedstrijd was eigenlijk geen wedstrijd meer. ONDO kon in de laatste twintig minuten  ook niet meer afronden en terwijl ACKC kans op kans om zeep hielp was de eindstand  van 6-16 al een kwartier voor het eindsignaal bereikt. Een uitermate teleurstellend resultaat tegen een van de kampioenskandidaten. “Deze wedstrijd moeten we maar snel vergeten”, was de eindconclusie van Van Houwelingen. Zaterdag gaat ACKC op bezoek in Linschoten, waar LUNO de tegenstander zal zijn. De wedstrijd op sportpark Rapijnen begint om 15.30 uur.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57