Internationaal zilver voor Sonnema

Sport 35 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Karateka Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg heeft zondag zilver gewonnen op het open karatetoernooi van Luxemburg. Zo’n 760 deelnemers uit achttien landen streden in Differdange om de hoogste podiumplaats. Sonnema, die uitkomt voor Karate Do Academie Itosu uit Waalwijk, deed mee in de categorie Kata 16/17 jaar.  Hij won zijn voorrondes van zijn Duitse en Franse tegenstanders. Daarna stond alleen de finalepartij nog in de weg voor de hoogste podiumplaats. Zijn Belgische tegenstander in de finale had hij al diverse malen zien draaien, dus de jonge karateka wist dat het een pittige wedstrijd zou worden. Sonnema verloor de finale, maar kan wél terug kijken op een heel mooi weekend met als beloning een mooie internationale zilveren plak.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57