Afronding bij ACKC onder de maat

Sport 61 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag ietwat geflatteerd verloren bij LUNO in Linschoten. Uiteindelijk werd het 19-10, terwijl de Almkerkers de punten juist hard nodig hebben in de strijd tegen degradatie. Al bij de eerste aanval kwam LUNO op een 1-0 voorsprong, maar er was voor ACKC nog geen vuiltje aan de lucht. Er werd goed gespeeld en Frank Bakker en Jelle van de Water pikten weer hun doelpuntjes mee en zo hielden de Almkerkers na ruim een kwartier de thuisclub goed bij (3-3).  Wel was er zeker al vijf keer een kans gemist om op voorsprong te komen. De thuisploeg kon daarentegen zonder spectaculair spel gemakkelijk van afstand schieten en een 6-3 stand op het bord toveren. Alleen Frank Bakker van afstand en Petra Verschoor verzilverden nog een kans in de eerste helft. Er werd er bij rust al tegen een 11-5 achterstand aangekeken.  Tweede helft Begin tweede helft konden Frank Bakker en Carola  ‘t Lam de achterstand weer verkleinen naar 12-8  en toen leek er nog wat mogelijk. Toch kon LUNO binnen een tijdsbestek van een minuut of acht de hoop van ACKC definitief aan de kant zetten door uit te lopen naar 17-8. De wedstrijd was gespeeld en beide ploegen kwamen nog twee keer tot scoren. De eindstand werd zo bepaald op 19-10. Zaterdag 2 mei speelt ACKC de verre uitwedstrijd in het Zeeuwse Westkapelle tegen Stormvogels, aanvang van de wedstrijd op sportpark De Prelaat is 15.30 uur.