Overwinning voor hard werkend ACKC

Sportt 31 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag de eerste van drie cruciale wedstrijden in winst omgezet. In Westkapelle werd Stormvogels, dat net als ACKC voor lijfsbehoud in de 2e klasse H vecht, met 8-14 aan de kant gezet. ACKC bouwde al snel een voorsprong op en liep vrij gemakkelijk uit naar 2-8.  Regen ?Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar plotseling begon het hevig te regenen. Enkele ACKC-spelers hadden toch niet het juiste schoeisel aan of waren niet meer gewend te spelen op een gladde grasmat. Stormvogels leefde juist op door de weersverandering. De thuisploeg kon daar beter mee over weg en wist het gat verkleinen tot 7-8, waarbij tweemaal via een dubieus verkregen stip. 7-8 was ook de ruststand.  Na rust Al direct na rust vergrootte ACKC de voorsprong en nog een keer kwamen de Zeeuwen terug naar 8-9. Inmiddels was de hevige regen opgehouden en liet de zon zich regelmatig zien en vooral de ACKC-dames plukten daar de vruchten van. Na een kwartier hadden Marlies kant en Carola ’t Lam via schoten van afstand al een 8-11 voorsprong op het bord getoverd. Voor de laatste vijf minuten werd Rick Millenaar nog ingebracht voor Frank Bakker die mee voorop was gegaan in de strijd en hier en daar wat krampverschijnselen op had gelopen.  De einduitslag van 8-14 was dik verdiend en ACKC kan de toekomst vanaf nu wat zonniger inzien. Met nog twee belangrijke wedstrijden voor de boeg heeft de ploeg alles nog in eigen hand om degradatie te ontlopen.  Zaterdag volgt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Dijkvogels, eveneens een degradatiekandidaat. De wedstrijd begint om 16.00 uur.

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 19 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01