Eerste punten voor ACKC

Sport 93 keer gelezen

ALMKERK • Met pijn en moeite heeft ACKC zaterdag de eerste punten van het nieuwe seizoen gepakt. Tegen Triade, een nieuwkomer in de tweede klasse G, werd het uiteindelijk 9-11. Nadat de eerste twee wedstrijden puntloos werden afgesloten, had coach Dick van Houwelingen dit keer vooraf geen enkel risico genomen en voldoende reservespelers op de bank zitten om in te grijpen als het nodig moest zijn. Het ACKC/Jeugdsportfondsteam begon goed aan de wedstrijd en zette dat via Rik Millenaar al snel om in een voorsprong, nadat de thuisclub in de eerste minuut al een strafworp had gemist. De voorsprong was echter niet van lange duur. Er werden talloze aanvallen opgezet met soepel aanvalspel, maar net als in de voorgaande wedstrijden kampt ACKC met een afmaakprobleem.  Het was in de beginfase dan ook het ene na het andere schot dat net niet tot een doelpunt leidde. Wederom voorsprong Halverwege de eerste helft kwam ACKC wederom op voorsprong. Het waren Marlies Kant en Jelle van de Water die 2-3 maakten. Het werd wel heel snel weer gelijk en ACKC liet de toch wel zwakke nieuwkomer zelfs weer een voorsprong nemen. Uiteindelijk kon Petra Verschoor de ruststand bepalen op een povere 4-4. Voor en tijdens de rust had Van Houwelingen zijn drastische maatregelen al getroffen en hij haalde Frank Bakker, die totaal niet in de wedstrijd zat en Stef Mommers naar de kant. Voor hen in de plaats werden routinier Marnix Kammer en Bart de Peuter gemaand om tijdens de rust een goede warming-up te doen en de tweede helft deze spelers te vervangen.  De tweede helft leek in de beginfase een kopie te worden van de eerste. Er werd weer veel gemist, maar eindelijk kwam er een periode dat het ACKC/Jeugdsportfondsteam aan het langste eind trok. Nadat Natasja Kuipers al snel na rust de 3-4 had gemaakt, konden de groen-witten uitlopen naar een 5-8 voorsprong. Er gloorde zowel bij spelers en begeleiding als bij het talrijke ACKC-publiek de hoop op een goede afloop. Zwak verdedigen ?Maar het kwam toch net weer anders: mede door het missen van vele kansen en ook wel zwak verdedigen kwam Triade erop en er over en was het tien minuten voor tijd een 9-8 achterstand die moest worden weg gewerkt door ACKC.  In de laatste tien minuten was ACKC nog steeds de betere ploeg, zowel met het veldspel als conditioneel. Dit kwam dan ook gelukkig voor de Almkerkers tot uiting in de stand. ’t Lam, Verschoor en invaller Kammer hadden al vijf minuten voor tijd de eindstand van 9-11 op het scorebord gezet.

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 14 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01