Klinkende overwinning voor ACKC

Sport 51 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft zaterdag voor eigen publiek een klinkende overwinning geboekt op RWA uit Rhoon. In Almkerk werd het 22-18. De wens bij ACKC was dat er na de vorige week met veel moeite gewonnen uitwedstrijd, er nu eens een winstpartij in eigen huis behaald werd. En bovendien het eigen publiek een keer te trakteren op  een overwinning. Dit moest dan gebeuren tegen RWA (Rhoon), dat met slechts één punt na drie wedstrijden onder ACKC in de ranglijst staat. In de beginfase kwam ACKC al direct op een 0-2 achterstand door twee stippen tegen Stef Mommers, die later in de wedstrijd zijn tegenstander steeds beter de baas werd en één van de betere was bij de groen-witten.  Ombuigen Binnen drie minuten kon  het ACKC/Jeugdsportfondsteam de achterstand ombuigen in een 3-2 voorsprong en werd duidelijk dat deze wedstrijd op het scherpst van de snede moest worden gespeeld. Telkens kwam RWA weer langszij of nam het een punt voorsprong en zo hielden beide teams elkaar goed in evenwicht.  Halverwege de eerste helft stond het 5-4 en dat was gelijk de laatste keer in het eerste bedrijf dat ACKC een voorsprong kon afdwingen. Maar het belangrijkste winstpunt was dat het afmaken nu stukken beter ging. Uiteindelijk werden de kleedkamers voor de rust opgezocht bij een evenwichtige stand van 9-9. Gasten missen ook Direct in de tweede helft moest ACKC even slikken toen binnen een paar minuten alweer tegen een 9-11 achterstand werd aangekeken. Het had zelfs nog gekker kunnen worden, maar ook de gasten misten regelmatig hun kansen. Er kwam al snel herstel. ACKC vocht zich terug naar 13-11, waarbij het ene doelpunt nog mooier was dan het andere. Jelle van de Water en Frank Bakker waren weer als vanouds op schot. Het publiek had het ook al snel opgepakt en kon van af de zijkant nog meer achter hun ploeg gaan staan. ACKC moest nog wel zo af en toe een doelpuntje incasseren, maar trok steeds meer de wedstrijd naar zich toe. Rik Millenaar had het verdedigend heel moeilijk tegen zijn directe tegenstander van bijna 2 meter, kon absoluut geen vat op hem krijgen, maar was aanvallend weer heel belangrijk toen hij ACKC tweemaal - bij 16 -13 en 20-17 - net weer dat extra puntje voorsprong gaf om wat meer lucht te hebben. Want ondanks dat er nog maar vier minuten op de wedstrijdklok stond, was niemand  al gerust op een goede afloop.  Toch speelde ACKC het professioneel uit en was er voor ACKC-begrippen een grote einduitslag van 22-18. Een verdiende overwinning voor het team dat als doel heeft handhaving in de 2e klasse. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen KVK.

• Linn, Noor en Lenn op de Framerunning Cup van de Dirk Kuijt Foundation
Eerste officiële wedstrijd en persoonlijke record voor framerunners Altena Road Runners Sport 17 uur geleden