Uitstekende start voor dames Voltena

Sport 70 keer gelezen

WERKENDAM • De dames van Voltena zijn het nieuwe seizoen uitstekend begonnen met een overwinning op VCN dames 4. Voltena begon aan de wedstrijd met een aantal geblesseerde speelsters op de bank. Danique Timmermans heeft een blessure aan haar rug, Sarah van Esch heeft last van een overbelaste buikspier en nieuwkomer Maxime van Ass heeft een ontsteking in haar schouder.  In de voorbereiding had Voltena laten zien in bijna elke wedstrijd terug te kunnen komen van een achterstand, maar Guillermo Boogers, de nieuwe coach van Voltena dames 1, had de dames vooraf op het hart gedrukt het deze keer niet zo ver te laten komen tegen VCN. VCN had een ander team ten opzichte van vorig jaar, dus het was lastig in te schatten wat er verwacht kon worden. Aan het begin van de set werd er gelijk weer tegen een kleine achterstand aan gekeken.  Servicedruk VCN had een goede servicedruk en een aantal aanvalsters, dat goed afwisselend speelde. Halverwege de set vond Mexime het echter genoeg geweest en zij zette een geweldige servicereeks neer. Dit kwam VCN niet meer te boven  en de eerste set wordt ruim gewonnen door Voltena met 12-25. Zaak was om deze lijn door te zetten in de tweede set. Aan het begin hiervan keek Voltena echter toch weer tegen een kleine achterstand aan.  De servicedruk is te laag, waardoor VCN redelijk makkelijk tot aanvallen en scoren komt en hierdoor loopt Voltena even achter de feiten aan. Na een time-out speelt Voltena echter weer een stuk rustiger en wordt het hoofd koel gehouden. Dames 1 laat zien dat het inderdaad goed terug kan komen van een achterstand en de ook de tweede set wordt gewonnen, met 17-25. Aan het begin van de derde set wordt er een ruime voorsprong opgebouwd, maar VCN laat zien dat het een veerkrachtig team is.  Slordiger Het spel van Voltena wordt weer iets slordiger en door de servicedruk van VCN komt dames 1 niet altijd tot goed aanvallen en scoren toe.  Aan het eind van de set staan de teams hierdoor bijna naast elkaar. Het wordt zelfs nog 23-23. Door een – al dan niet terechte – netfout van VCN komt Voltena op 24-23 en dan is het zaak om het gelijk af te maken. De bal wordt goed verdedigd en Jori Colijn maakt het af aan het net met een prachtige prikbal: 23-15, al vier punten en sowieso de eerste winst van het seizoen al binnen.  Ook de vierde set wordt vrij overtuigend gewonnen met 16-25 en hiermee zijn er vijf punten binnen in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.