Slap ACKC verliest in Kapelle

Sport 46 keer gelezen

ALMKERK • Na twee overwinningen op rij zou de wedstrijd tegen hekkensluiter KVK geen probleem moeten zijn voor ACKC. Het duel zaterdag verliep echter niet volgens verwachting: in het Zeeuwse Kapelle werd met 17-12 verloren. De Almkerkers begonnen goed aan de wedstrijd en bouwden in het eerste kwartier een 3-0 voorsprong op. De thuisploeg was op dat moment niet in staat om een fatsoenlijke aanval op te zetten, maar kon door te weinig verdedigende druk wel meermaals gevaarlijk worden. Halverwege de eerste helft stond ACKC nog met 2-5 voor en leek het een gemakkelijke middag te gaan worden. Maar ACKC liet zijn tegenstander te veel zijn gang gaan en kon verdedigend geen echte vuist maken, wat erin resulteerde dat de thuisploeg er weer in ging geloven. ACKC werd al snel op achterstand gezet en kon zelf geen enkele fatsoenlijke aanval op zetten. Uiteindelijk werd ACKC halverwege op een 9-6 achterstand gezet. Tweede helft ?Al direct vanaf het begin in de tweede helft kwam er weer wat hoop en kwam er iets meer lijn in het ACKC-spel. Jelle van de Water en Frank Bakker brachten hun ploeg terug naar 11-10, maar er kwam geen echte doorbraak.  Verdedigend werd er door Stef Mommers en Rik Millenaar te weinig gegeven. Ze speelden veel te passief en werden te vaak op het verkeerde been gezet. KVK liep weer uit naar 13-10 en ACKC werd aanvallend steeds nerveuzer en kon absoluut geen geduld meer opbrengen om een wat langere aanval op te zetten. De aanvallende en verdedigende fouten stapelden zich alleen maar op. Carola ‘t Lam en Petra Verschoor konden van dichtbij nog wel scoren, maar zagen anderzijds weer dat het resultaat er niet kwam.  Coach Van Houwelingen paste nog een late wissel toe: hij bracht Bart de Peuter in voor Rik Millenaar. ACKC moest uiteindelijk genoegen nemen met een 17-12 verlies. Komende zaterdag komt Kinderdijk op bezoek in Almkerk.