Voltena in vijf sets toch naar winst

Sport 51 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De dames van Voltena hebben zaterdag tegen Sliedrecht Sport 3 een 2-0 achterstand weggepoetst en uiteindelijk de winst binnen gesleept.  De dames begonnen voortvarend aan de wedstrijd, maar het was al snel duidelijk dat Voltena op een of andere manier last had van eens soort spanning. De ontspanning was ver te zoeken en dat werd halverwege de set duidelijk. Er werden veel servicefouten gemaakt en afspraken werden minder goed nagekomen. Sliedrecht Sport heeft een goed team en kwam door de eigen fouten van Voltena steeds beter in het spel. Het leek er nog een tijdje op dat Voltena de set wel gewoon binnen ging slepen, maar de eigen fouten speelden de dames aan het eind van de set wel degelijk parten.  Sliedrecht Sport weet de set daardoor alsnog binnen te slepen: 25-23. Het is daarna zaak om de ontspanning weer te vinden. Er worden wat wissels toegepast in de tweede set, maar ook in deze set worden er veel te veel fouten gemaakt door alle speelsters, waardoor Voltena nooit haar eigen niveau haalt. Aan het eind van de set wordt er nog een eindsprint ingezet, maar Sliedrecht Sport laat zich niet gek maken en ook de tweede set wordt verloren door Voltena met 25-20.  Omgegooid In de derde set wordt alles omgegooid door coach Guillermo. De pass komt nu opeens een stuk beter, waardoor de middens van Voltena een stuk beter tot aanvallen toekomen en daar heeft Sliedrecht niet gelijk een antwoord op. De eigen servicedruk gaat omhoog en het lijkt alsof er weer wat meer plezier te zien is in het spel van Voltena. Sliedrecht Sport komt er in deze set niet meer aan te pas en Voltena weet de derde set overtuigend te winnen met 13-25. Dan is het zaak om de vierde set ook binnen te slepen. Sliedrecht blijft knokken, maar ook aan de kant van Voltena wordt er nu weer gevochten voor elk punt. Het blijft deze hele set spannend, maar Voltena blijft elke keer eigenlijk een punt voorsprong houden. Dit betaald zich uit aan het einde van de set. Voltena laat zich niet meer gek maken in de eindfase en ook de vierde set wordt ook gewonnen, met 23-25. Een beslissende vijfde set dus. Voltena houdt het gevoel van de laatste twee sets vast en kan met een voorsprong van 5-8 wisselen van kant. Daarna wordt de wedstrijd professioneel uitgespeeld en wordt deze vijfde set uiteindelijk ook gewonnen met 9-15.  Voltena bekleedt nu de derde plaats op de ranglijst, achter Sliedrecht Sport en Next Volley Dordrecht.