Afbeelding

Twee nieuwe elementen voor Marianne Vos Wielerfestival

Sport 302 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Als opwarmertje voor het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg heeft de Stichting Wielerevenementen Aalburg (SWA) in samenwerking met de Cycling Ambassadors West-Brabant (CAWB) twee nieuwe evenementen aan het wielerspektakel, dat op 7 mei wordt gehouden, toegevoegd.

Het gaat dan om een Wielerexperience op vrijdag 15 april in de kantine van voetbalvereniging Achilles Veen en een wielerclinic op zaterdag 16 april, met als start en finish het bedrijf van PT Creations aan de Wijksestraat in Wijk en Aalburg.

Verbreden
"De Stichting Wielerevenementen Aalburg wil met de twee nieuwe onderdelen de wielersport verbreden, promoten en extra financiële middelen aanboren", aldus SWA-voorzitter Esther Vroegh. Wielerexperience 2.0 (het wielercafé,red.) zal gepresenteerd worden door Math Teeuwen. "Die avond zal uit drie onderdelen bestaan", legt CAWB-voorzitter Bert Kandel uit. "Henk Theuns zal wielertruien tonen. Hij heeft een collectie van meer dan 5000 stuks. John van Ierland vertelt verhalen bij allerlei truien. Math Teeuwen zal vervolgens Joop Zoetemelk en Marianne Vos interviewen en kunnen er ook nog vragen gesteld worden aan de twee wielercoryfeeën."

Het spel petje op, petje af zal ook nog gespeeld worden. De entree (15 euro, inclusief twee drankjes) en een verloting moeten die avond de kas van de stichting spekken.

Tijdens de wielerclinic zullen groepen van ongeveer 20 personen onder leiding van bekende oud-wielrenners, zoals Joop Zoetemelk, Jeroen Blijlevens, Koos Moerenhout, Rob Harmeling en Camiel van den Bergh een parcours afleggen van 4 x 30 kilometer. In totaal kan er 120 kilometer afgelegd worden. Deelnemers zijn niet verplicht alle vier de lussen te rijden.

De is om 10.00 uur maar de deelnemers worden al om 9.00 uur verwelkomd met koffie en gebak. Douche- en omkleedgelegenheid is bij voetbalclub Achilles. Na afloop is er ook bij PT Creations een barbecue en kan er nog even nagekeuveld worden. De kosten voor deelname bedragen 67,50 p.p., alles ten behoeve van organisatie Marianne Vos Wielerfestival Aalburg.

Deelnemers kunnen zich tot 10 april inschrijven via de website.

http://www.wielerevenementenaalburg.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden