Dames Voltena nemen afstand van concurrentie

Sport 110 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De dames van Voltena hebben zaterdag goede zaken gedaan door met 4-0 te winnen van ODI.

Volley Tilburg, een van de directe concurrenten van de Nieuwendijkers, verloor met 3-1 van Next Volley uit Dordrecht. Hierdoor gaat Voltena nog steeds aan de leiding in de regiodivisie, met een virtuele voorsprong van respectievelijk twee en vier punten op Wik/Univé en Volley Tilburg.

Zaterdag tegen ODI gaf Voltena in de eerste set goede servicedruk en kwam ODI bijna niet aan aanvallen toe. Voltena speelde zelf ook niet fantastisch, maar het basisniveau was goed genoeg om ODI op een ruimte achterstand te zetten. Voltena wint de eerste set met 25-11.

Weinig zelfvertrouwen
Ook aan het begin van de tweede set straalt er weinig zelfvertrouwen en enthousiasme van de meiden van Voltena af. Deze set weet ODI goed gebruik te maken van de slappe services van Voltena en weet hierdoor zelfs enkele punten voorsprong te pakken. Halverwege de set zet Voltena wel een inhaalrace in en door een aantal wel goede serviceseries wordt ODI weer onder druk gezet. In de eindfase van de set neemt Voltena de touwtjes weer in eigen handen en zo wordt ook de tweede set gewonnen met 25-22.

ODI heeft meer zelfvertrouwen gekregen door de vorige set en daardoor gaat het in de derde set redelijk gelijk op. Voltena heeft iets meer moeite gekregen met de passing en scorend loopt het ook niet helemaal lekker, maar toch weet Voltena een kleine voorsprong te houden en hierdoor wordt ook de derde set gewonnen met 25-22.

Kopie
De laatste set is een kopie van de eerste. Bij ODI lijkt de vechtlust een beetje verdwenen en Voltena loopt makkelijk uit naar een grote voorsprong. In de eindfase van de set is het nog even een beetje rommelig aan de kant van Voltena, maar de voorsprong is zo groot dat ook de laatste set wordt gewonnen met 25-12.

Komende zaterdag mogen de meiden van Voltena weer aantreden in De Iris in Nieuwendijk en wordt er gespeeld tegen Spirit. Deze wedstrijd begint om 18.00 uur.

• Archieffoto van Marianne Vos.
Marianne Vos boekt met winst in Dwars door Vlaanderen 250ste profzege op de weg Sport 27 mrt, 20:45
• Het Waterpoort Festival duurt een dag langer dan vorig jaar.
Waterpoort Festival 2024: dansen, zingen en een 'trip down memory lane' Nieuws 27 mrt, 17:54
• De A27 richting Utrecht is dit weekend dicht door onderhoudswerkzaamheden.
Capelse veer vaart langer door tijdens afsluiting van A27 in paasweekend Nieuws 27 mrt, 17:18