• Kees Spaan (r) kijkt uit naar het avontuur in de tweede divisie. (foto: Teus Admiraal)
• Kees Spaan (r) kijkt uit naar het avontuur in de tweede divisie. (foto: Teus Admiraal)

Jupiler League voorlopig geen optie voor Kozakken Boys

Sport 304 keer gelezen

WERKENDAM • Doorstromen naar de Jupiler League is niet de ambitie van Kozakken Boys. Dat zegt technisch directeur Kees Spaan in een interview met Kozakken Boys TV.

Het zit er dik in dat Kozakken Boys zich gaat plaatsen voor de nieuwe 2e divisie, die komend seizoen van start gaat. "Dat wordt een geweldige competitie, met weinig kwaliteitsverschil tussen de ploegen", verwacht Spaan.

Of Kozakken er klaar voor is? "Qua organisatie en accommodatie niet. Op dat vlak zijn er nog zaken voor verbetering vatbaar."

Lastig
Ook voor wat betreft de samenstelling van de selectie is er nog (veel) werk aan de winkel. Kees Spaan: "Er gaan bijna vijftien spelers weg. Daar staat de komst van een aantal nieuwe spelers tegenover, maar er moet -in alle linies- nog veel gebeuren. Dat is best lastig. Je probeert betere spelers terug te halen, maar dat was een aantal jaren geleden makkelijker dan nu. Het is een grote uitdaging om de opengevallen posities in te vullen."

Stabiel
Doelstelling van Kozakken Boys is volgens Spaan 'om op termijn een stabiele tweededivisieclub te worden'. "Daar gaan we hard aan werken. Het eerste jaar moeten we maar eens kijken óf en hoe we ons staande kunnen houden. We streven naar een plek in de middenmoot, maar dat is voorlopig moeilijk in te schatten."

Realistisch
Volgens Spaan heeft het bestuur van Kozakken Boys 'geen ambitie om überhaupt na te denken over de Jupiler League'. "We willen realistisch blijven, het amateurvoetbal is ons eindplaatje. Maar zeg nooit nooit."

De Werkendamse topklasser kijkt hoe dan ook uit naar het nieuwe avontuur in de 2e divisie. Spaan: "Hoe sterk zal de 2e divisie zijn? Heel sterk, schatten wij in. Dat willen we graag meemaken."

* Meer regionaal voetbalnieuws op onze website: www.regio-voetbal.nl

Rick den Besten

Hoofdredacteur Kontakt Mediapartners, (sport)redacteur/fotograaf Het Kontakt Alblasserwaard, webmaster Regio-Voetbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden