ACKC zet stap in de goede richting

Sport 119 keer gelezen

ALMKERK • Gezien de stand op de ranglijst zat er voor het ACKC/Jeugdsportfondsteam niets anders op dan alles uit de kast te halen om de kans overeind te houden dit zaalseizoen niet te degraderen. Alleen met winst zaterdagavond in Bodegraven tegen middenmoter Vriendenschaar maakte ACKC daar nog kans op.

Het was voor de groen/witten lastig om in de wedstrijd te komen, er werden al direct enkele kansen om zeep geholpen en Vriendenschaar nam al snel een 2-0 voorsprong.

Voorsprong
Maar na een kwartiertje stond ACKC voor het eerst op een voorsprong (4-5). Nog één keer kwam de thuisploeg langszij en daarna was het tot aan de rust alleen maar ACKC dat zijn kansen benutte, het spel was ook duidelijk beter dan van de thuisploeg en ook de individuele klasse werd in de tien minuten voor rust duidelijk. Er werd uiteindelijk met een riante 5-10 voorsprong gerust.

De wedstrijd was behoorlijk fysiek en coach Van Houwelingen spoorde zijn team aan de fouten te beperken en zelf het spel te blijven maken. Hij was er stellig van overtuigd dat uiteindelijk de ploeg met het beste spel, dus ACKC, de punten mee naar huis zou nemen.

Stroever
In de beginfase van de tweede helft liep het bij ACKC wel wat stroever en in het eerste kwartier slonk de voorsprong van lieverlee wat, veel kansen werden niet benut terwijl de thuisclub via tweemaal een strafworp terug kwam tot 8-11. Er volgde een soort status quo in de wedstrijd; om beurten werd er nog wat gescoord maar de afstand bleef tot vijf minuten voor tijd nog steeds maar drie punten (10-13).

Trefzeker
De laatste vijf minuten liet het ACKC/Jeugdsportfondsteam zien dat de reis naar Bodegraven niet voor niets was geweest Nadat Jelle van de Water zijn strafworp verzilverde en Marlies Kant en Frank Bakker van ver trefzeker waren, konden broer en zus Jelle en Carola beiden met een doorloper de eindstand 10-18 in de boeken laten bijschrijven. De wel verdiende overwinning werd met de meegereisde ACKC-aanhang na afloop uitbundig gevierd.

Weer een finale
Komende zaterdag wacht er weer een finale, want ACKC is er nog lang niet, het zal weer tot het uiterste moeten gaan om het Korbatjo (Oud Beijerland) moeilijk te maken en de punten in Almkerk te houden. Onderaan staan nu ADO en ACKC met vier punten, met direct daarboven Stormvogels dat zes punten heeft, maar in de allerlaatste wedstrijd van de competitie nog op bezoek komt. Tussendoor moet ACKC ook nog op bezoek bij koploper HKC.

De wedstrijd ACKC 1-Korbatjo 1 in sporthal De Jager in Giessen vangt aan om 17.20 uur.

Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 9 uur geleden
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21