Afbeelding

Voltena doet goede zaken met winst

Sport 66 keer gelezen

NIEUWENDIJK • Voltena heeft zaterdag goede zaken gedaan in de strijd om de titel in de derde divisie A. Directe concurrent Wik/Univé werd met 0-4 aan de kant gezet.

Halverwege de eerste set slaat Voltena al een enorm gat, veroorzaakt door veel fouten aan de kant van Wik/Univé en goed aanvallend en passend werk aan de kant van Voltena. Time-outs voor Wik/Univé op 8-12 en 9-16 mogen uiteindelijk niet meer baten en de Nieuwendijkers winnen de eerste set overtuigend met 16-25.

Euforie
Dat was echter nog geen reden voor euforie. In de thuiswedstrijd won Voltena ook de eerste set, om vervolgens de wedstrijdzege aan Wik/Univé te laten. Maar ook de tweede set valt uiteindelijk ten prooi aan Voltena: 17-25.

Dan de altijd belangrijke derde set. De set voor de dubbele punten. Voltena serveert in deze set weer ontzettend goed en ook onze service-pass loopt fantastisch! Weer wordt het verschil in de beginfase van de set gemaakt, waardoor Voltena ook deze hele set niet in de problemen komt: 15-25 en daarmee is de winst al binnen. Uiteindelijk wordt het nog 0-4 door een 26-28 winst in de vierde set.

Spannend
Dat het nu spannend wordt in de bovenste regionen van de derde divisie A mag duidelijk zijn. Voltena, Volley Tilburg en Wik/Univé staan in principe nu alle drie op 58 punten. Voltena heeft wel alles in eigen hand.

De volleybalsters hebben twee weken vrij, maar op 20 februari wordt er weer afgereisd naar ODI, dat op dit moment op de tiende plaats staat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden