De succesvolle zwemmers.
De succesvolle zwemmers.
zwemmen

Zwemmers grossieren in medailles

Sport 95 keer gelezen

WERKENDAM • De masters van de Biesboschzwemmers uit Werkendam hebben dit weekend tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 24 medailles veroverd.

Ook werden in Papendrecht vier persoonlijke records, negentien clubrecords, elf Brabantse en twee Nederlandse mastersrecords bij elkaar gezwommen. Harry Cornet was met zes gouden en een zilveren medaille de meest succesvolste zwemmer. Harry was op de 50 en 100 schoolslag, 50 en 200 vlinderslag, 100 vrije slag en 100 wisselslag de beste.

Op de 200 schoolslag moest hij een Noor voor zich dulden en bleef er een zilveren medaille voor hem over. Marjo Goelema haalde vier gouden, een zilveren en een bronzen medailles. Op de 50 en 100 schoolslag, 50 vrije slag en 100 wisselslag was Marjo de snelste bij de 45-plussers. Op de 100 vrije slag behaalde ze een zilveren medaille en op de 50 vlinderslag mocht Marjo brons ophalen. Ook Annette Wijnja behaalde zes medailles.

De overige twee persoonlijke medailles werden behaald door Sabrina Boekhout en Erik Drewes. Sabrina wist op de 50 vlinderslag naar een bronzen medaille te zwemmen in een clubrecord. Ze was bijna vier tienden van een seconde sneller dan een week eerder. Erik behaalde brons op de 100 vlinderslag en dit was toch enigszins verrassend.

Estafettes
De laatste medailles werden op de estafettes behaald. De ploeg bestaande uit Harry, Marjo, Annette en Arjon de Bok waren op de 4x50 vrije slag en 4x100 wisselslag de beste in hun categorie. De ploeg op de 4x50 wisselslag bestond naast Harry, Marjo en Annette uit Dennis Klop, die de schoolslag voor zijn rekening nam. Ook deze ploeg was goed voor goud.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 14 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 16 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden