Afbeelding

Geen vijfpunter voor Voltena

Sport 66 keer gelezen

NIEUWENDIJK • De dames van Voltena wonnen de uitwedstrijd tegen Next Volley zaterdag met 1-3. Toch overheerste er teleurstelling in het Nieuwendijkse kamp, omdat een vijfpunter er zeker in had gezeten.

Onder toeziend oog van veel meegereisde supporters waren de Nieuwendijkse volleybalsters in Dordrecht met name in de tweede en vierde set heer en meester. Deze sets eindigden ruim in het voordeel van Voltena: 14-25 en 9-25. Door een aantal zeer sterke servicereeksen van de Nieuwendijkse dames kwam Next Volley er in de laatste set niet aan te pas.

Streep door de rekening
In het licht van de ruime setzeges was de verloren derde set een flinke streep door de rekening. De Dordtse tegenstander gaf zich niet zomaar gewonnen en verhoogde de servicedruk. Hierdoor stond de passlinie van Voltena lange tijd onder druk waardoor de middenaanvalsters niet tot hun recht kwamen. De gelijkopgaande set werd door wat kleine foutjes aan Voltena-zijde uiteindelijk in Dordts voordeel met 25-22 beslist.

De eerste set was ook een prooi voor Voltena. Next Volley kwam hierin relatief makkelijk tot scoren, omdat Voltena te weinig servicedruk gaf. Pas aan het einde van de set toonden de Nieuwendijkers vechtlust en werd de setwinst in veilige haven geloodst.

Voltena kan zich komende zaterdag revancheren voor de verloren twee punten tegen Next Volley. Te gast in De Iris is dan Sliedrecht Sport 3 dat in de thuiswedstrijd Voltena nog twee punten afsnoepte. Sliedrecht Sport bezet momenteel een keurige vierde plaats. Het duel in Nieuwendijk vangt aan om 18.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden