Verrassend Virtus verslaat New Stars na magere ouverture

Sport 45 keer gelezen

WERKENDAM • BC Virtus trok na een achterstand alsnog de winst over de streep tegen New Stars. In Werkendam eindigde het duel in 91-75.

De thuisploeg leek al in het eerste kwart in het schip te gaan. De gasten uit Nieuwegein liepen daarin uit naar een 15-30 voorsprong. De scherpte was in het tweede kwart terug, In deze periode verkleinden de Werkendammers de achterstand tot 21-30, waarna beide ploegen gelijk aan elkaar opliepen. De 38-43 ruststand gaf vertrouwen voor de tweede helft.

Virtus had er in het tweede bedrijf zes minuten voor nodig om op gelijke hoogte te komen (51-51), waarna de gastheren zelfs voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwamen. New Stars zette deze omissie vlak voor het einde van het derde kwart recht door in één minuut liefst zeven punten te scoren. Virtus keek daardoor tegen een 55-59 achterstand aan.

Rijpe appels
In het vierde kwart vielen de treffers als rijpe appels van de boom, al zag het daar in het begin niet naar uit. New Stars stapelde fout op fout, maar de Werkendammers misten vanaf de vrije worplijn liefst vijf van de zes mogelijkheden. Daardoor leek met nog zes minuten te gaan, en een 61-69 achterstand op het scorebord, het pleit beslecht. Zonder time-out startte Virtus vervolgens aan een indrukwekkende inhaalrace. Vooral de verdediging hield de thuisploeg op de been door slechts zes punten weg te geven in vijf minuten tijd. Virtus scoorde zelf vervolgens aan de lopende band.

Na een tussenstand 72-72 veranderde New Stars van tactiek door een zonepress te spelen, maar de opbouw van Virtus anticipeerde hier prima op en trakteerde de Nieuwegeinse tegenstander alsnog op een grote nederlaag: 91-75.

Topscorer
Topscorer bij Virtus was Patrick Both met 25 punten. De overige punten werden gescoord door Stan Bruijstens (17), Martijn Both (16) en Jasper van Houwelingen (15).

De Werkendammers staan nu zevende en zijn New Stars, de nummer zes, genaderd op twee punten. Komende zaterdag staat er opnieuw een duel tegen een middenmoter op het programma: uit bij Rowic uit Dordrecht.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57