Afbeelding

Peter Versluis heeft dubbel gevoel na Dakar Rally

Sportt 268 keer gelezen

WERKENDAM • Werkendammer Peter Versluis kijkt met een dubbel gevoel terug op zijn deelname aan de Dakar Rally dit jaar.

Teammanager Marcel van Vliet blikt terug op het evenement, dat zaterdag de finish beleefde. "We hebben een fantastische rally gereden met twee dagen pech. We hebben drie dagzeges gepakt en bijna alle dagen in de top 5 gereden. Alleen de eerste dag in de duinen hebben we de rally verloren door heel veel pech met de banden. Als rijder heb ik tien keer de Dakar Rallu gereden en ik heb zelf nooit meegemaakt dat ik op een dag vier lekke banden had. Helaas is dit Peter gebeurd en Hans met een lekke band minder en daar hebben we het als team verloren. Maar ondanks deze pech kijken we terug op een zeer geslaagde rally, waar we met een top team een vierde plaats hebben gepakt in het algemeen klassement met Hans Stacey en een negende met Peter Versluis. Maandag gaan de auto's op transport naar Nederland en weten we wat ons te doen staat en wat we moeten verbeteren voor 2017 maar we gaan nu eerst naar het podium met het team een feestje vieren."

Frustratie
Woensdagnacht was de teleurstelling en zelfs frustratie bij Peter Versluis groot na vier lekke banden en nog eens 1 uur en 20 minuten straf, doordat hij te laat in het bivak kwam.

"We hebben de hele rally laten zien dat we snel zijn. Zowel Hans als ik pakken dagzeges, alleen de tiende etappe heeft ons de das omgedaan", reageert Versluis. 

"Maar wat hebben we als team een mooie rally gehad. Ik had op meer gehoopt en dat zat er dus ook dik in. We weten wat we moeten verbeteren en dat gaan we komende maanden doen. Dan staan we zeker met een verbeterde MAN aan de start in 2017. Voor nu wil ik het hele team bedanken, de sponsoren en alle fans voor hun steun afgelopen weken", aldus Peter Versluis, die samen met Marcel Pronk en Arthur Klein de MAN rijd.

De eindstand van de rally:
1 Gerard de Rooy  IVECO
4 Hans Stacey MAN
9 Peter Versluis MAN
18 Marcel Huigevoort

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Na de prijsuitreiking van de jeugd was het tijd voor de senioren.
Succesvol Rondje Almkerk: 1319 euro ingezameld voor Roparun Sport 20 uur geleden
• Linn, Noor en Lenn op de Framerunning Cup van de Dirk Kuijt Foundation
Eerste officiële wedstrijd en persoonlijke record voor framerunners Altena Road Runners Sport 20 uur geleden
• The Dirty Daddies.
The Dirty Daddies, met Sleeuwijker Rogier van der Zouwen, kondigt nieuwe shows aan Nieuws 20 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden