Afbeelding

Zware tijden voor tegenvallend ACKC

Sport 56 keer gelezen

ALMKERK • ACKC heeft nog heel wat werk te verrichten om degradatie te ontlopen. De zaalcompetitie werd zaterdag in Koudekerke namelijk voortgezet met een 12-9 tegen Stormvogels.

ACKC staat met nog geen enkel punt onderaan en Stormvogels had voorafgaand aan het duel uit de eerste zes wedstrijden twee punten behaald. Coach Dick van Houwelingen, die aan het einde van het veldseizoen na vier jaar afscheid neemt bij ACKC, had zijn ploeg eerder die week nog zien winnen tijdens een oefenpartijtje tegen het tweede team van Vriendenschaar en vertrouwde daarom op een goed resultaat tegen Stormvogels.

Degradatieduel
Vanaf het begin van de wedstrijd werd echter duidelijk dat beide ploegen niet veel soeps op de vloer konden brengen: onnodig balverlies, slordige passes en onzuivere afwerking. Al met al een echt degradatieduel. De Almkerkers kwamen in het eerste kwartier zelfs niet tot scoren. De ruststand werd uiteindelijk 5-4 voor Stormvogels.

Na een 7-5 achterstand in de tweede helft kon ACKC geen enkele keer meer langszij komen. Bij een stand van 8-6 werd Marnix Kammer ingebracht voor Rik Millenaar om onder de korf wat meer power te krijgen, maar het was te laat.

Zo af en toe kon ACKC nog wel wat aan de stand doen, maar het moest uiteindelijk na een beschamend 12-9 verlies de conclusie trekken dat halverwege de zaalcompetitie nog heel wat zal moeten gaan gebeuren om degradatie te ontlopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Linn, Noor en Lenn op de Framerunning Cup van de Dirk Kuijt Foundation
Eerste officiële wedstrijd en persoonlijke record voor framerunners Altena Road Runners Sport 18 uur geleden
• The Dirty Daddies.
The Dirty Daddies, met Sleeuwijker Rogier van der Zouwen, kondigt nieuwe shows aan Nieuws 18 uur geleden
• Danisha is Nederlands turnkampioen op de vloer.
Danisha van Mourik uit Hank is Nederlands turnkampioen op vloer Sport 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden