Nieuwe voorzitter Esther Vroegh met naast haar Marianne Vos. Foto: Teus Admiraal
Nieuwe voorzitter Esther Vroegh met naast haar Marianne Vos. Foto: Teus Admiraal

Wielerfestival op volle kracht naar zaterdag 7 mei

Sportt 276 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg vindt dit jaar voor de tiende keer plaats.

Tijdens de eerste persbijeenkomst in de aanloop naar het wielerfeest blijkt nog maar eens hoe de organisatie met het evenement meegegroeid is. Met Esther Vroegh als nieuwe voorzitter aan het roer wordt op een professionele manier tekst en uitleg gegeven bij de verschillende programmaonderdelen die op zaterdag 7 mei en in de aanloop daar naartoe zullen plaatsvinden.

Natuurlijk staat de wedstrijd voor de Elite-vrouwen - met hopelijk Marianne Vos aan de start - weer op het programma, net als de toertocht en de Nieuwelingen-meisjes. "Dat zijn toch de Elite-dames van de toekomst", zegt Martin van der Meijden namens de organisatie. Daarnaast keren de verschillende jeugdcategorieën terug en is er ook dit jaar weer ruimte voor de handbikers en de Rabo Dikke Banden Race.

Andere onderdelen van het wielerfestival worden in een nieuw jasje gestoken. Zo wordt de verkiezing van de Ondernemende Vrouw een dag naar voren gehaald, vertelt Nicole Roubos. "Er zijn namelijk ook vrouwen die op zaterdag met de toertocht mee willen fietsen en het evenement willen beleven." Dit jaar worden er vijf vrouwen genomineerd voor de verkiezing. Nomineren kan nu al via de website. "De afgelopen jaren hebben we veel mooie vrouwen gezien, maar dit jaar zijn we ook benieuwd naar de vrouw achter de man", vervolgt Roubos.

Joop Zoetemelk
Het wielercafé, dat vorig jaar zijn eerste editie beleefde, wordt omgedoopt tot 'wielerexperience'. Op een nog onbekende locatie in Aalburg is op vrijdag 15 april o.a. Joop Zoetemelk te gast. Op de zaterdag daarna wordt er een toertocht verreden en de opbrengst daarvan komt ten goede aan het wielerfestival.

Op het gebied van sponsoring had de organisatie eveneens goed nieuws te melden. Kwetters Eieren uit Veen heeft zich als belangrijke nieuwe sponsor verbonden aan het Marianne Vos Wielerfestival Aalburg. "Het Kwetters-eitje hoopt bovendien van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor Marianne Vos in de aanloop naar Olympische Spelen", aldus Fientje Bax.

Trots
Marianne Vos zelf liet weten vooral trots te zijn op het tweede lustrum van 'haar' evenement. "Het is mooi dat deze Aalburgse wielerronde op deze manier is uitgegroeid, De organisatie is écht geprofessionaliseerd." Dat betekent dat men op koers ligt voor zaterdag 7 mei. "Alleen kunnen we nog wel wat vrijwilligers gebruiken. Bij dezen dus een oproep", laat Vroegh nog weten.

http://www.wielerevenementenaalburg.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 15 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 17 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 18 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden