• Voltena versloeg De Burgst met 3-1.
• Voltena versloeg De Burgst met 3-1.

Voltena-dames beginnen het jaar met winst

Sport 59 keer gelezen

WERKENDAM • Het eerste damesteam van Voltena speelde zaterdag de eerste wedstrijd van 2016 tegen De Burgst uit Breda. Met veel publiek werd het aan het eind nog een spannende strijd, maar Voltena trok aan het langste eind. 

De Burgst stond bij aanvang op de zesde plaats in de competitie; Voltena voert de ranglijst aan.

Voltena begon voortvarend aan de wedstrijd met hoge servicedruk en uitstekende passing. Dat werd ook duidelijk uit de cijfers: 25-8 in het voordeel van Voltena.

In de tweede set hielden de dames uit Werkendam het niveau goed vast: 25-13. In de derde set serveert Voltena zichzelf naar een 7-0 voorsprong en dat blijkt aan het einde van de set heel belangrijk. Het lijkt of Voltena daarna namelijk de teugels wat laat vieren en De Burgst blijft knokken voor elk punt. In de eindfase van de set houdt Voltena gelukkig haar voorsprong vast en hierdoor wordt ook de belangrijke derde set gewonnen: 25-21.

Wisselvallig
De laatste set weet Voltena niet echt uit te lopen en blijft De Burgst goed bij. Hier komt toch de wisselvalligheid van Voltena naar boven, gekoppeld aan de vechtlust van het team uit Breda. Het blijft de hele set gelijk opgaan, er worden nog wat wissels toegepast, maar De Burgst trekt deze set aan het langste eind: 22-25.

Geen vijf punten
Voltena baalde even dat het team geen vijf punten had binnengesleept, temeer omdat het dat aan zichzelf te wijten had. Toch bleef het een overwinning, die nog wat zoeter werd omdat de directe concurrenten ook punten lieten liggen. Voltena leidt nog steeds de competitie. Volgende week spelen de Werkendammers een uitwedstrijd tegen Nexy Volley Dordrecht, dat deze week verrassend verloor van Spivo. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 20 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport 22 uur geleden
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws 23 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden