GDC maakt zich zorgen om toekomst club
GDC maakt zich zorgen om toekomst club regio-voetbal.nl

GDC maakt zich zorgen om toekomst club

Sport 197 keer gelezen

EETHEN • Het bestuur van GDC maakt zich zorgen om de toekomst van de club.

Op de website van de Eethense vereniging wordt een beroep gedaan op de leden om de 'zichtbare mankementen in de structuur' van de vereniging te repareren. 

Vacatures
De club heeft aardig wat vacatures openstaan: Secretaris bestuur (aanspreekpunt KNVB, gemeente en algemene zaken); wedstrijdsecretaris junioren/pupillen (wedstrijden regelen en coördineren van competitie; vriendschappelijk en toernooien); wedstrijdsecretaris senioren (wedstrijden regelen en coördineren van competitiewedstrijden en vriendschappelijke duels); trainers F2; leider E3 op zaterdag; leiders D2 op zaterdag; trainers D2 voor de dinsdagavond; trainers C2 voor de dinsdagavond; leider/vlagger A1 op zaterdag en vlagger voor het tweede elftal.

Ook het regelen voor scheidsrechters is voor GDC erg lastig, staat verder te lezen. 

Verplicht
"Vandaar dat we als bestuur actie willen nemen en onze leden willen gaan verplichten om alles wat met het spelletje voetbal te maken heeft (mee) te gaan begeleiden", aldus het bestuur. "Dit betekent bijvoorbeeld verplicht op zijn tijd een wedstrijd fluiten. Assisteren bij jeugdtrainingen is ook een mogelijkheid, aangezien we het noodzakelijk vinden dat er twee trainers per jeugdteam de trainingen begeleiden."

Ook wil de club een beroep doen op de ouders om hun steentje bij te dragen. "Denk hierbij aan orde en netheid in de kleedkamers, maar ook aan het gedrag en taalgebruik binnen en buiten het veld, het supporteren bij de wedstrijden, het rijden bij uitwedstrijden en het wassen van tenues."

In eerste instantie kunnen leden zich aanmelden om vrijwillig bovengenoemde taken op zich te nemen. Als dat niet het gewenste resultaat oplevert, voelt GDC zich genoodzaakt om leden te verplichten.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden