Sfeerbeeld van Dakar 2015.
Sfeerbeeld van Dakar 2015.

EVM Rallyteam met hoge ambities van start

Sport 166 keer gelezen

WERKENDAM • Peter Versluis is terug na een jaartje te hebben overgeslagen, Hans Stacey is terug op het oude nest en Marcel Huigevoort maakt zijn debuut in de truck. Een frissere start van de Dakar 2016 had het EVM Rallyteam zich niet kunnen wensen.

"We staan er goed voor," zegt Versluis bij de keuringen voor de start. "Hans en ik beginnen in de top 10, iedereen is super gemotiveerd, de trucks zijn sterk verbeterd. Dat rechtvaardigt hoge ambities."

Herzien
Vorig jaar eindigde Ales Loprais met de EVM-truck op de vierde plaats. Sindsdien is de truck grondig herzien. "We hebben in Marokko uitgebreid getest, zes dagen op het maximum gereden; het vermogen bleef er goed in en de koeling is niet één keer in de veiligheidszone gekomen. Daarmee kunnen we met vertrouwen de strijd aangaan met Kamaz en Team De Rooy."

Hans Stacey weet wat het is om voorin mee te doen en begrijpt als geen ander hoe belangrijk het team daarbij is. "De top is ontzettend breed," stelt Stacey, vorig jaar zesde met een De Rooy-Iveco. "De competitie zal vanaf de eerste tot de laatste meter keihard zijn. De omstandigheden lijken loodzwaar te worden. Dat is wel goed voor mij. Ik hou daarvan. Hoe gladder, hoe beter."

Om enige kans van slagen te hebben in die titanenstrijd, is ook de teamstrategie van grote importantie. Die rol is weggelegd voor Marcel van Vliet. Zijn taak is het om Versluis en Stacey rustig te houden en te zorgen dat ze op het juiste moment kunnen toeslaan.

Op safe
De taak van Marcel Huigevoort, om als ondersteuning zo dicht mogelijk bij de twee toprijders te blijven, is daarbij niet te onderschatten. Dat besefte Huigevoort ook. "Mijn rol houdt in dat ik in de race móet blijven én moet zorgen dat ik in de buurt van Peter en Hans blijf én bij hen moet stoppen als dat nodig is. Ik moet dus op safe rijden. Ik weet niet of het realistisch is om bij die mannen in de buurt te blijven. Ik denk het niet, eerlijk gezegd, maar we gaan het toch proberen. Ik heb nog amper met deze truck gereden. Alles is nieuw voor me. Laten we 'm maar gewoon ouderwets van katoen geven. Plat op het stuur, het pedaal rechts onderin en poetsen met dat ding."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Trainer van Rico Verhoeven komt naar Sportcentrum Hank, dat dit jaar 25 jaar bestaat Nieuws 22 uur geleden
• Katja en Raïsa na de prijsuitreiking.
Goede opmaat voor Olympische Spelen: Raïsa Schoon uit Werkendam wint zilver in Mexico Sport gisteren
• Badmeester André haalde een nat pak.
Vernieuwd bad in zwembad Werkina geopend: badmeester André haalt opnieuw een nat pak Nieuws gisteren

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden