Afbeelding

Een plank huren voor de verkoop in Werkendam

Algemeen 1.848 keer gelezen

WERKENDAM • Welke hobbyist kent het probleem niet? Leuke producten maken, te veel om zelf te houden, maar te weinig om meteen een winkel mee te beginnen. Voor dat probleem is nu een oplossing in Werkendam.

Want op 2 januari opent aan de Biesboschhaven Zuid 5A Hebbe & Houwe de deuren. Niet zomaar een winkel maar een 'shop in shop'. Want bij Hebbe & Houwe kan van alles te koop zijn. Eigenaren Myra Wallenburg en Rook Blokland verhuren er ruimte, in alle soorten en maten. "Een plank, een hele kast of zelfs een ruimte van een paar vierkante meter, in ons pand is van alles te huur. En vanuit die ruimte, of vanaf die plank, kunnen mensen dan hun spulletjes verkopen. Als het ware hun eigen winkeltje creëren. We richten ons daarmee op hobbyisten en kleine ondernemers."

Naast de huur moet de verkoper tien procent van de verkochte producten aan Hebbe & Houwe afdragen. Daar staat tegenover dat Rook en Myra verkoop, maar bijvoorbeeld ook schoonmaak voor hun rekening nemen. 

Mooie locatie
De ruimte aan de Biesboschhaven stond al even leeg en dat vonden Myra en Rook best zonde omdat het volgens hen een mooie locatie is, met parkeerruimte voor de deur. "We wilden daar graag iets voor ons zelf beginnen. Iets dat we zelf leuk vinden,  maar waar we ook anderen mee kunnen helpen." Na een wandeling met een vriendin werd het idee voor Hebbe & Houwe bij Myra geboren. "Die vriendin had oude blikken die zij te koop aanbood via een winkel in Leerdam. Daar huurde zij een plank. Ze was daar zo enthousiast over, dat sloeg meteen op mij over." Myra besprak haar plannen met Rook, en samen zochten zij uit of er behoefte is aan een dergelijke zaak. "Er blijkt echt animo voor te zijn."

"Voor ons is dit helemaal nieuw, we staan dan ook open voor ideeën, maar dat komt wel goed met al die creatieve mensen. Inmiddels hebben we al diverse planken en kasten verhuurd. Daarvandaan worden bijvoorbeeld handwerkspullen, woonaccessoires en houten speelgoed verkocht. Er zijn ook plannen voor workshops en misschien zelfs kinderfeestjes."

Niet alles
Overigens mag niet zomaar alles vanuit Hebbe & Houwe worden verkocht. "Over het algemeen is het heel breed wat er aangeboden mag worden, van breiwerk tot verzorgingsproducten. Maar we zijn geen kringloop. Dat wil niet zeggen dat er geen tweedehandsartikelen verkocht mogen worden, maar dan willen we dat eerst zien. Het moet wel verkoopbaar zijn."

Hebbe & Houwe is op zondag en maandag gesloten, alle andere dagen geopend vanaf 9.30 uur. Meer informatie op de Facebookpagina van Hebbe & Houwe of via hebbeenhouwe@gmail.com, 06-23329836 of 06-41856118.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 12 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden