Afbeelding

Stoffelijk overschot in Merwede van Roemeense matroos

112 348 keer gelezen

WERKENDAM • Het stoffelijk overschot dat 10 december in de Nieuwe Merwede werd aangetroffen is geïdentificeerd. Het gaat om een 27-jarige matroos, die drie weken eerder overboord sloeg van een vrachtschip.

Op vrijdagochtend 20 november startten de politie, brandweer, Rijkswaterstaat en de KNRM een zoekactie op de Nieuwe Merwede. Er was een matroos overboord geslagen van een Belgisch binnenvaartschip tussen Werkendam en Dordrecht. Ondanks alle inspanningen en het gebruik van sonarapparatuur werd het slachtoffer niet gevonden.

Op donderdag 10 december werd in diezelfde omgeving het stoffelijk overschot van een onbekende man in het water aangetroffen. Er volgde nader onderzoek en sectie op het lichaam, bij het Nederland Forensisch Instituut. Deze week werd duidelijk dat het om de vermiste matroos gaat. De 27-jarige man is afkomstig uit Roemenië. 

Via de autoriteiten zijn de familieleden van het overleden slachtoffer op de hoogte gebracht van de trieste gebeurtenis.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 2 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden