Afbeelding

Altena in wachtkamer na verlies tegen LRC

Sport 479 keer gelezen

GORINCHEM • Titelverdediger LRC is de eerste kwartfinalist in het negentiende zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup. De Leerdammers wonnen poule A dankzij een 5-0 zege op Altena, dat als nummer 2 in de wachtkamer zit.

De topper van de woensdagavond was de derby tussen GJS en ASV Arkel. Na een 0-1 ruststand werd het 2-1 voor GJS, mede dankzij fantastisch keeperswerk van Matthijs de Groot.

Uitslagen:
VVAC - Haaften: 6-2
Peursum - Ameide: 6-5
ASV Arkel - GJS: 1-2
LRC - Altena: 5-0
SV Meerkerk - Vuren: 7-3

VVAC kan zich na de 6-2 zege op Heukelum gaan opmaken voor de 'poulefinale' tegen Heukelum. Lars Coerts maakte er drie aan de kant van de groenwitten, captain Bart Koomans twee. Johnnie Noorthoek tekende voor beide Haaftense treffers.

Schaakspel
Ameide liet zich in de slotminuut in de luren leggen door Peursum (6-5) en moet vrezen volgend jaar niet mee te mogen doen. Aron Eijkelenboom werd met zijn winnende goal 'man of the match'.

De Oosterbliek puilde uit voor de topper tussen ASV Arkel en GJS. Het werd een tactisch schaakspel tussen twee bedreven zaalvoetbalteams. Robert Scheurwater bepaalde de ruststand op 1-0, maar Quincy Bartens en Lorenzo Agnoli deden de derby in Dalems voordeel kantelen. Beiden waren het eindstation van fraai uitgevoerde aanvallen. De uitblinkende GJS-goalie Matthijs de Groot stond daarna geen Arkelse treffer meer toe.

Op de banken
In de ontknoping van poule A bood Altena stevig weerwerk aan LRC Leerdam. Toch werd het uiteindelijk 5-0. Mounir el Ouazizi kreeg het publiek opnieuw op de banken met onder meer de fabuleuze 2-0. De Leerdamse smaakmaker heeft er inmiddels negen gemaakt. Ook keeper Giordano van der Pol onderscheidde zich.

Vuren zal volgend jaar moeten toekijken, want het sleutelduel tegen SV Meerkerk ging met 7-3 verrloren. Dick Kooijman, Martijn van der Hagen en Mechiel van Zessen schreven alledrie twee Meerkerkse doelpunten op hun naam.

www.regio-voetbal.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden