Sleeuwijk in zinderend duel onderuit tegen Unitas

Sport 61 keer gelezen

GORINCHEM - De vierde speelavond van het zaalvoetbaltoernooi om de Proxsys Champions Cup begon doelpuntrijk. Sliedrecht rolde HSSC'61 dinsdagavond met maar liefst 10-0 op.

Uitslagen
Sliedrecht - HSSC'61: 10-0
SteDoCo - Asperen: 4-2
GRC 14 - Almkerk: 4-3
Sleeuwijk - Unitas: 3-5
Groot-Ammers - Heukelum: 1-7

Sliedrecht zou zomaar eens tot de favorieten kunnen behoren. Luciano van Harlingen scoorde viermaal tegen HSSC'61 en is met zeven treffers nu toernooitopscorer. Ook Roy Leeuwestein legde er vier binnen.

Asperen bood SteDoCo, dat niet met het sterkste team speelt, prima tegenstand en er was zeker geen sprake van een formaliteit. Tareq Ibrahim zette de derdeklasser zelfs op een 1-2 voorsprong, maar Pascal van Delden behoedde de topklasser met drie goals voor een blamage (4-2). Sliedrecht en SteDoCo gaan op kerstavond onderling uitmaken wie de winnaar wordt van poule C.

Zinderend duel
GRC 14 kwam met 3-0 voor tegen Almkerk, dat echter via Tim Saaman terugkwam tot 3-2. Toch trok GRC 14 de zege over de streep. Wilco van Rossem scoorde tweemaal.

Sleeuwijk-Unitas werd een zinderende wedstrijd. De Brabanders hadden tot 3-2 de leiding, maar Unitas rechtte de rug en smaakmaker Hicham Farhou bezorgde zijn ploeg de luid bejubelde drie punten. De weg naar de kwartfinales ligt hierdoor volledig open voor Unitas.

Schade
Groot-Ammers beperkte de schade in de eerste helft tegen Heukelum tot 0-2. Na de rust gaf Heukelum gas. Benjamin Meijdam was twee keer trefzeker en voert nu samen met Luciano van Harlingen de topscorerslijst aan. Sil van Putten kon zelfs drie doelpunten op zijn contro bijschrijven.