Trailrun Werkendam brengt 1600 euro op

Sport 97 keer gelezen

WERKENDAM • De derde Sportivity Trailrun in Werkendam heeft 1.600 euro opgebracht voor onderzoek naar epilepsie bij kinderen.

Tachtig procent van het inschrijfgeld van de lopers ging naar dit goede doel. De cheque werd vlak voor de start van de loop door organisatoren Paul Wijnja en Martin Delleman overhandigd aan Claudia Vonk, directeur van de Vrienden van het Wilhelmina Kinderziekenhuis uit Utrecht. Zij dankte al de lopers en zegde toe ervoor te zullen zorgen dat het geld goed terecht komt.

Direct na de overhandiging werd de countdown aangezet door de aanwezige dj. Bij nul werd het startschot gelost en gingen de bijna 200  ingeschreven lopers van start. De mooie Oosterwaard-paden in de Biesbosch lagen er goed modderig bij door de hevige regen van de laatste tijd.

Afwisselend parcours
Her en der waren er hekken waar de lopers overheen moesten, een mooie boomgaard waar een tractor doorheen gegaan was en daardoor slecht te belopen, over slootjes door middel van planken en zelfs over schrikdraad springen zat in het afwisselende parcours. Alle lopers genoten met volle teugen, ook omdat het erg mooi weer was.

Selmar Brand heeft alle edities meegedaan en na een tweede plaats vorig jaar kwam hij nu als snelste loper terug. Sanne Broeksma was de eerste dame die de grote ronde van ruim 12 kilometer bedwong. Heel mooi was ook dat twee lopers , die zelf met epilepsie te maken hebben, lieten zien dat je ondanks deze ziekte toch gewoon kan sporten.  Het volgende loopevenement in Werkendam is de Vanderstraatenloop op 6 juli 2016.

• Afbeelding ter illustratie.
Veerdienst Biesbosch enkele weken uit de vaart na aanvaring met binnenvaartschip Nieuws 17 apr, 10:53
• Meerdere 'Wikkers' wisten prijzen te winnen.
Turnsters van W.I.K. in Wijk en Aalburg worden regiokampioen én seizoenskampioen Sport 16 apr, 15:57
• Archieffoto van Virtus.
Virtus wint in Nieuw-Lekkerland en kan zaterdag kampioen van de tweede divisie worden Sport 16 apr, 14:57