Spontane aanmeldingen koorproject tijdens buurtbarbecue

Algemeen 52 keer gelezen

HEUSDEN • Tijdens de jaarlijkse barbecue van de bewoners rond de Waterpoort in Heusden hebben twintig deelnemers zich gemeld voor het Groot Waalwijks Koor, dat in december optreedt tijdens een benefietactie.

Buurtbewoner Harry Glansbeek vertelde tijdens het buurtfeestje dat hij het plan had opgevat om zich aan te melden voor het gelegenheidskoor, dat een initiatief is van het muzikale duo The Old Faces. Het duo wil zo'n tweehonderd zangers en zangeressen verzamelen om de opening op te luisteren van het Kersthuis, de Waalwijkse versie van het bekende Glazen Huis van 3FM. Van 13 tot en met 16 december sluiten drie bekende Waalwijkers zich op zonder eten en drinken. Ze zamelen geld in voor twee lokale goede doelen: het hospice en het Toon Hermanshuis, een inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten. Speciaal voor het Groot Waalwijks Koor is het lied 'Allen tesamen' geschreven.

Glansbeek had ook zijn buurvrouw uitgenodigd voor het koor, omdat zij goed kan zingen en omdat haar man net aan kanker is overleden. Dit leidde tot enthousiasme van alle medebewoners tijdens de barbecue, zodat de Waterpoort nu twintig afgevaardigden voor het koor heeft. In de volksmond heten ze al het Groot Waterpoorts Koor. Of ze alle twintig meezingen is nog niet helemaal duidelijk, wel doen ze allemaal mee als sponsor. Iedereen die wil meezingen, betaalt 10,- euro. De opbrengst gaat naar de goede doelen. De 'Waterpoorters' meldden hun inititief aan de media in de hoop dat het tot meer spontane acties in de regio zal leiden.

www.kersthuiswaalwijk.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Eropuit met Koningsdag? Dit is er allemaal te doen in de gemeente Altena Nieuws 10 uur geleden
• Afbeelding ter illustratie.
Op zoek naar woning in Altena met groen energielabel? Kans om te slagen is best groot Nieuws 14 uur geleden
• Archieffoto van wethouder Hans Tanis die de eerste paal slaat voor woningen in nieuwbouwwijk Bronkhorst.
69 extra woningen in Andel: bouw laatste fase nieuwbouwproject Bronkhorst in 2025 Nieuws 24 apr, 17:25

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden