Voetbaloverzicht: Schoonhoven maakt zich op voor de nacompetitie

Sport 56 keer gelezen

REGIO • Schoonhoven speelde met 4-4 gelijk tegen VVOR en sloot de competitie af met een derde plaats. Daarmee pakt het elftal van Bert Potuyt de derde periodetitel en speelt het aanstaande zaterdag in de eerste ronde van de nacompetitie thuis tegen Floreant (Boskoop).

Schoonhoven-VVOR 4-4

Dat er voor beide ploegen weinig meer op spel stond, was goed merkbaar. Bij de Schoonhovenaren stonden de hoofden al richting de nacompetitie.

De start was overigens uitstekend: Jouk Pols en Wim Overbeek zetten de thuisclub binnen het kwartier op een 2-0 voorsprong. Na de eerste Rotterdamse tegentreffer bracht Paul Hom de marge weer op twee.

Na rust kwam VVOR sterk terug (3-3). Via Pieter Meijer leek het doelpuntrijke duel af te stevenen op een driepunter voor de thuisclub. VVOR had echter het laatste woord.

FC Perkouw-Cvv/Mercurius

Het reeds gedegradeerde FC Perkouw won zijn laatste wedstrijd met 8-4 van het Rotterdamse CVV/Mercurius. Daar zag het in het begin overigens nog niet naar uit. Na het missen van enkele grote kansen namen de Rotterdammers een 0-2 voorsprong.

Perkouw stroopte de mouwen op en via Tom Hoogstraten en Elgar Mudde kwam het elftal van Frans Schaap, die naar Abbenbroek vertrekt, weer langszij. Nog voor rust stond het 4-2 door goals van Frank van Oudheusden en wederom Tom Hoogstraten.

Een qua scoreverloop zelfde tweede helft (goals van Michel Groen 2x, Matthijs Vrolijk en Mart Zwijnenburg) bracht de thuisploeg de ruime zege. Schaap: “Had het ons maar eerder meegezeten. Uiteindelijk komen we een punt te kort voor het behalen van de nacompetitie. Na de winterstop hadden we meer punten kunnen pakken. Maar, eerlijk is eerlijk, uiteindelijk komen we toch kwaliteit tekort.”

Rijnstreek-Bergambacht 1-4

Bergambacht sloot het seizoen af met een ruime 1-4 zege in Nieuwerbrug. Damy Straver strafte een fout van de doelman en zette de Bergambachtenaren op voorsprong. Na de gelijkmaker zorgde de goed spelende Mark Ruijl voor de 1-2. Op links versloeg hij zijn directe tegenstander op snelheid, kapte vervolgens twee man uit en haalde met rechts uit.

In de tweede helft kreeg doelman Stefan Dooms  een assist op zijn naam. Na een verre uittrap belandde de bal bij Ruijl, die iedereen zijn hielen liet zien en doeltreffend uithaalde. Onno Kloet bracht de marge op drie, nadat de Nieuwerbrugse doelman de bal na een poeier van Straver niet onder controle kon krijgen. Een simpel tikje was genoeg voor de 1-4.

Trainer Gert Alblas zit bij Bergambacht voor het laatst op de bank tijdens de strijd om de Bergambacht Bokaal op zaterdag 1 juni, waaraan ook Ammerstol en FC Perkouw meedoen.

SPV’81-Zestienhoven 0-5

Hekkensluiter SPV’81 leed op eigen veld een kansloze 0-5 nederlaag tegen kampioen Zestienhoven.

De moeilijk scorende Polsbroekenaren, die dit seizoen in 24 competitiewedstrijden slechts zestien keer het net van de tegenstander wisten te vinden en maar liefst 90 tegengoals incasseerden, kregen nauwelijks kansen tegen Zestienhoven (doelsaldo 86-27), dat vijf van zijn vele kansen benutte.