Afbeelding

Podiumplaatsen voor Schouten en Schalken

Sport 49 keer gelezen

HENGELO • De coureurs uit het Land van Heusden en Altena doen het goed in het nog prille seizoen in de wegrace.

Raymond Schouten won in Hengelo de Dutch Supersport 600. Peter Schalken pakte de tweede plaats in de Dutch Superbike klasse. Raymond Schouten liet met zijn Yamaha R6 de rest van het veld in de Dutch Supersport 600 achter zich. Hij vertrok vanaf de eerste startrij.

Al in de eerste ronde werd de race stilgelegd, na een valpartij in de eerst bocht. De herstart ging vervolgens over negen ronden. Op het moment van vertrek was het nog schitterend weer op het circuit in Hengelo.

Het duurde echter niet lang of de donkere wolken pakten zich samen. Ook nu waren er weer enkele valpartijen. Dat gebeurde achter de rug van de coureur uit Waardhuizen, die meteen een gat sloeg. Na drie ronden was Schouten gevlogen.

Met nog drie ronden voor de boeg begon het serieus te regenen en besloot de wedstrijdleiding de race definitief te staken. Raymond Schouten werd als eerste afgevlagd voor Lesley ten Tuscher en Roel Hoekstra.

Peter Schalken

Peter Schalken begon aan de tweede race van het seizoen in de Dutch Superbike met in zijn achterhoofd de gedachte de zevende plaats van Assen te verbeteren in Hengelo.

Het weekend liep gesmeerd voor de 29-jarige coureur uit Dussen. De coureur van het Amici Hoegee Suzuki Team trainde door de weersomstandigheden eerst nog een tiende tijd. In de tweede kwalificatie claimde Schalken echter de poleposition met zijn Suzuki GSX R1000. Na een goede start moest hij teamgenoot Nigel Walraven voor laten gaan.

Vervolgens wisselden de posities. Schalken, die het tempo even niet kon volgen, werd ook gepasseerd door Danny de Boer uit Rouveen. Schalken kreeg echter een opleving naarmate de race vorderde en nam de tweede plaats over van Nigel Walraven, die inmiddels ook door De Boer was gepasseerd. Peter Schalken wist die plaats knap vast te houden en bekroonde zijn tweede race van het seizoen met de tweede plaats op het podium.

De volgende race is Tweede Pinksterdag in Oss.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Waterschap Rivierenland oefent het sluiten van de coupure in de fietstunnel door de Werkense Dijk bij de kinderboerderij in Werkendam.
Fietstunnel door Werkense Dijk in Werkendam sluit volgende week tijdelijk Nieuws 12 uur geleden
• Gerrit de Heer (77) opent de nieuwe padelbanen.
Erelid Gerrit de Heer (77) opent nieuwe padelbanen in Werkendam: al twintig nieuwe leden Nieuws 23 apr, 17:32
• Dick Ippel, Hélène Hendriks en Jan de Joode.
Alle items overboden én klappers bij veiling voor Hospice Altena: 'We zijn enorm tevreden' Nieuws 23 apr, 16:01

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden