Afbeelding

Marianne Vos weer ijzersterk in eigen huis

Sport 36 keer gelezen

WIJK EN AALBURG • Thuis op de vertrouwde polderwegen in het Land van Heusden en Altena was Marianne Vos zaterdag veruit de sterkste renster.

De kopvrouw van Rabobank Women Cycling Team sleurde vanaf het startschot vooraan in het peloton en was na 121 kilometer haar zes overige vluchtsters ruim de baas.

“Ik voelde mij echt goed en moest door mijn ploeggenoten constant worden afgeremd. Terecht hielden ze mij tijdens de wedstrijd in toom, want overmoed is natuurlijk nooit goed”, lachte de inwoonster van Meeuwen.

“Met de Raboploeg hebben we de wedstrijd gelijk hard gemaakt. Toch viel het niet mee om een serieuze schifting te maken, lange tijd bleven we bijelkaar. Op een gegeven moment hebben we de aanval gezocht en dan toen vielen er van lieverlee gaatjes. En ook in de finale hebben we het goed gedaan.”

Roxanne Knetemann was in de slotfase bij de Rabo’s in eerste instantie de vooruitgeschoven post. De dochter van wijlen De Kneet nam een voorsprong van vijftien seconden. Bij het ingaan van de eerste plaatselijke ronden kreeg ze gezelschap van Loes Gunnewijk en ploeggenote Liesbet de Vocht. Niet veel later sloten Vos en nog drie andere dames aan.

Voske

De speaker werd mogelijk nog enthousiaster. “Zeven koploopster in de zevende editie van de zeven Dorpenomloop van Aalburg, kan het mooier”, kraaide hij van plezier. Het talrijke publiek genoot en kreeg uiteindelijk waar het voor kwam; een winnend Voske.

In de slotfase zocht Emma Johansson (ploeggenote van Loes Gunnewijk – TS) nog wel de aanval, maar de Zweedse kreeg Liesbet de Vocht van de Rabobank in het wiel en moest uiteindelijk genoegen nemen met stek 3.

Want een kleine kilometer voor het einde werd het vluchtende duo bijgehaald en kon Marianne Vos in de Bergstraat haar vijfde thuisoverwinning in zeven omlopen op haar conto schrijven.

“Ik had graag gewonnen, maar Marianne was zo sterk en bovendien heel gemotiveerd. Ze heeft wel vier keer zoveel werk verricht dan de rest. Dan verdien je gewoon te winnen”, aldus de Belgische De Vocht, die kon leven met haar tweede plaats.

Theo Sprong

Klik op de foto voor meer afbeeldingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 14 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden