Afbeelding

Veens motel The City opent zaterdag

Algemeen 1.099 keer gelezen

VEEN • In Veen wordt zaterdag het enige motel in het Land van Heusden en Altena geopend. Vader en zoon Martien en Henno Timmermans hebben hun project ‘The City’ genoemd.

En dat is niet helemaal zonder reden, verklaart Henno. “Het heette hier eerst Outlaw City”, legt hij uit, verwijzend naar het evenementenbureau dat de laatste jaren gehuisvest was aan de Veensesteeg.

Daar is nu weinig meer van over. In iets meer dan een jaar tijd zijn er 43 appartementen gebouwd, geschikt voor twee of maximaal vijf personen en in ruimte ­variërend van 28 tot 75 m2. Ieder appartement is uitgerust met een keuken, badkamer en goede bedden.

Kussens

“Gewoon met dezelfde matrassen en kussens als waar ik thuis ook op slaap”, zegt Henno Timmermans. “Er is immers niets irritanter dan dat wanneer je in een hotel slaapt, je eerst je kussen drie keer moet oprollen voordat je eens goed kunt slapen.”

De kamers zijn bovendien allemaal uitgerust met een led-tv en led-verlichting en sensoren, waardoor het licht automatisch aan en uit gaat en dus niet onnodig brandt. “We zijn hier lekker duurzaam. Naast led-verlichting hebben we driedubbel glas en een aardwarmtepomp die de appartementen verwarmt. De warmte van de drogers wordt gebruikt om de boilers en de wasmachines te verwarmen. Kijk, dan ben je duurzaam bezig.”

Eigen parkeerplaats

Zoals het bij een motel hoort, krijgt iedere gast van motel The City een eigen parkeerplaats voor de deur en kan men voor een lekker broodje of een warme drank terecht in de gemeenschappelijke koffieruimte. Ook is er dus een wasruimte waar mensen gebruik van kunnen maken en vader en zoon Timmermans denken nog aan ‘iets aanvullends’ in het pand dat recht tegen de Veensesteeg aan ligt.

Zaterdag wordt The City geopend en de eerste reserveringen zijn al binnen, aldus Henno. “We verwachten hier  straks vooral zakenrelaties of werknemers van de omliggende bedrijven, toeristen en verder alle streekbewoners die tijdelijke huisvesting zoeken.”

http://www.citymotel.nl

Klik op de foto voor meer afbeeldingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden