Afbeelding

Stichting Present in acute geldnood

Algemeen 63 keer gelezen

PAPENDRECHT • Stichting Present zit in financieel zwaar weer doordat de gemeente Dordrecht dit jaar de subsidiekraan dichtgedraaid heeft.

Stichting Present is sinds 2009 actief in Papendrecht en Dordrecht en wil vanuit een christelijk sociale basis een maatschappelijke beweging op gang brengen, waarbij mensen, met hun beschikbare mogelijkheden, het vanzelfsprekend vinden zorg te dragen voor elkaar en de samenleving.

Het bestuur van Present heeft op 18 augustus 2013 al een aanvraag voor subsidie voor het jaar 2014 ingediend bij de gemeente Dordrecht. Pas in juli 2014 besloot de gemeente om geen subsidie voor dat jaar toe te kennen.

Twee keer eerder

"In onze begroting voor 2014 is uitgegaan van een positieve beslissing door de gemeente. Dit omdat we al twee keer eerder subsidie hadden ontvangen", aldus Frits van Heusden, voorzitter van Present Dordrecht/Papendrecht.

De reden voor de afwijzing ligt vooral in het feit dat Present bijna uitsluitend personele kosten heeft. Van Heusden: "Iets waar we juist zo trots op zijn: geen duur gebouw, geen strijkstok waar van alles aan blijft hangen en geen vergoedingen aan wie dan ook."

Onbegrijpelijk

De reden voor de afwijzing is voor het bestuur dan ook onbegrijpelijk. "Onbegrijpelijk ook omdat de reden voor deze afwijzing ook op al 18 augustus 2013 bekend moet zijn geweest, maar ons nooit is meegedeeld."

Door het niet toekennen van de subsidie is Present in acute geldnood gekomen. Het bestuur heeft het trieste besluit moeten nemen om het contract met de coördinator te verminderen met bijna vijftig procent.

"Wij blijven geloven dat het werk van Present nog niet kan stoppen. Present is nodig in Dordrecht en Papendrecht en misschien wel onmisbaar", aldus Van Heusden. In de nieuwsbrief van de stichting wordt opgeroepen om het werk van Present te  steunen. Voor meer informatie: www.stichtingpresent.nl/dordrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Workshop veilig online bankieren bij Van der Straaten Verzekeringen: 'Bescherm jouw geld en jezelf' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Grote brand legt woonhuis in Dussen in as: bewoners en hond ongedeerd 112 18 apr, 08:41
Afbeelding
Grote controle bedrijfspanden in Altena: illegale bewoning en illegaal vuurwerk aangetroffen 112 17 apr, 17:21

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden