Afbeelding

Faillissement voor Thebe Huishoudelijke Zorg BV

Algemeen 164 keer gelezen

REGIO • Thebe Huishoudelijke Zorg BV heeft bij de rechtbank in Breda faillissement aangevraagd.

Hierdoor verliezen bijna 2000 thuishulpen hun baan en raken ruim 6700 cliënten hun vertrouwde thuishulp kwijt, melden diverse media.

Thebe levert thuiszorg in twintig gemeenten in Midden- en West-Brabant, waaronder in het Land van Heusden en Altena.

Begin vorige maand werd al duidelijk dat Thebe niet had ingeschreven op de aanbesteding voor huishoudelijke hulp in Aalburg. Daar worden de werkzaamheden en werknemers in goede samenspraak met Thebe overgenomen door andere partijen.

Overdracht

Thebe is wél één van de acht partijen, waarmee de gemeenten Werkendam en Woudrichem een contract hebben voor het leveren van hulp bij het huishouden. Dit contract loopt tot en met 31 december 2015. In december en januari blijft Thebe verantwoordelijk voor de hulp bij het huishouden.

In die periode zal Thebe, waar nodig met steun van de gemeenten, zorgen voor een overdracht van de hulpen. Wanneer meer duidelijk is over het voortzetten van de hulp worden cliënten daar persoonlijk van op de hoogte gesteld, laten Werkendam en Woudrichem weten. 

"Thebe Huishoudelijke Zorg nam dit pijnlijke, maar onvermijdelijke besluit, omdat de organisatie al jaren kampt met verliezen en een aanzienlijk negatief eigen vermogen heeft", schrijft Thebe in een brief aan de medewerkers over het faillissement.

Niet langer verantwoord

"Door forse bezuinigingen van de overheid zien de financiële vooruitzichten er nog slechter uit dan verwacht. Het is voor de rest van de Thebe-organisatie niet langer verantwoord om het technisch failliete Thebe Huishoudelijke Zorg financieel te blijven ondersteunen."

Thebe is ondanks het faillissement wél bereid om de salarissen van alle medewerkers van december 2014 inclusief eindejaarsuitkering uit te betalen. Bovendien zal Thebe zich maximaal inspannen om de zorg aan cliënten zo veel mogelijk door te laten gaan.

Behoud van werk

"Wij verlenen alle medewerking aan de twintig gemeenten, waarin wij huishoudelijke zorg leveren, om een passende oplossing te vinden en de overlast voor cliënten te beperken. Die gemeenten zijn immers verantwoordelijk voor huishoudelijke hulp aan hun inwoners. Wij hopen bovendien dat dit de kans vergroot op behoud van werk voor zoveel mogelijk medewerkers", staat verder te lezen.

Maandag staat een informatiebijeenkomst gepland, waarbij ook het UWV aanwezig is. Tot nadere berichtgeving van de curator worden werknemers geacht 'zo goed als mogelijk' hun bestaande werkzaamheden voort te zetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden